V Brně venku

Workout hřiště Cvičí celá rodina a Dopravní hřiště Riviéra

Nedávno jsem s dětmi a kamarádkou vyrazila na akci Den mobility na Dopravní hřiště Riviéra. O tomto hřišti jsem vám tady na blogu už psala, je to tu naprosto parádní. Bezplatná zábava pro děti klidně na půl dne, navíc se tu zabaví i dospělí. Můžete si například zdarma vyzkoušet simulátor převrácení auta na střechu nebo nárazu v 30 km rychlosti.

Na hřišti velmi oceňuji, že na rozdíl třeba od hřiště na Pastvinách, tu neustále vše funguje. Semafory svítí, stejně tak železniční přejezd, nechybí ani tlačítko pro chodce. Je tu také stálá policejní hlídka, která dohlíží na pořádek a dodržování předpisů.

Pro veřejnost má dopravní hřiště otevřeno vždy út-pá 15-18, so-ne 9-18, v pondělí je sanitární den. Pro jistotu je asi lepší před návštěvou mrknout na web.

Na hřišti je super také to, že vám místní policejní hlídka opět zdarma půjčí kolo či koloběžku, a to i pro dospělého. Já už této možnosti několikrát využila a mohla jsem tak jezdit spolu s dětmi. Policejní hlídka má pro děti připravené taky různé omalovánky, úkoly, letáčky či reflexní nálepky. Při naší včerejší návštěvě byla dokonce jedna z policistek tak milá, že mi věnovala 10 Kč na kafe z místního automatu, když jsem neměla drobné :-D. Zlatá to žena. Možná vás potěší, že je tu také automat s dobrotami a nechybí samozřejmě ani toalety či uzamykatelné skříňky na věci.

Ale o dopravním hřišti jsem tentokrát ani tak moc psát nechtěla. Chtěla jsem vám napsat o mém objevu, učiněném právě při Dnu mobility. Za dopravním hřištěm u in-line dráhy vzniklo nové workout hřiště s názvem Cvičí celá rodina. A to mohu rozhodně potvrdit. U nás si zacvičila ani ne roční Pepča, tříletý Vašík, pětiletá Kája i tatínek. Maminka teda pila kafíčko od hodné paní policistky a byla ráda, že má chvilku klid 😊.

Hřiště nabízí menším dětem mnoho lanových překážet, pro větší jsou tu pak posilovací stroje i všemožné workoutové prvky. Nechybí ani návody na vhodné cviky.

Ať už chcete učit děti na kole, kolečkových bruslích, nebo si s nimi pořádně zacvičit, je Riviéra rozhodně skvělou volbou.

A má ještě jednu přidanou hodnotu. Pokud sem vyrazíte v příhodnou dobu, můžete si jako my nasbírat spoustu kaštanů. Dětské helmy skvěle posloužily jako košíky.

V současnosti navíc na hřišti probíhá Festival architektury 2021, díky němuž je přední menší hřiště doplněno o spoustu dalších zajímavých prolézacích prvků pro děti. Těm našim se nejvíce líbily dřevěné domečky.

Stránky Dopravního hřiště Riviéra Brno – http://www.dopravnihristebrno.cz/

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *