Knihy, Recenze

Kouzelná třída – nové díly a nová dobrodružství

Série knih o Kouzelné třídě patří ke Kájiným nejoblíbenějším. Čteme je pravidelně už od Kájiných pěti let a co začala Kája chodit do školy, jsou příběhy u nás ještě aktuálnější a populárnější.

Nedávno se naše polička v knihovničce rozrostla o další tři díly: Kouzelná třída slaví den dětí, Kouzelná třída další kouzlení a Kouzelná třída v muzeu. Knížky jsou super také jako čtení pro začínající čtenáře – prvňáčky, druháčky…my to doma děláme vždy tak, že Kája přečte jednu stránku a zbytek kapitoly dočtu buď já nebo manžel.

A o čem vlastně je série knih Kouzelná třída od populární spisovatelky Zuzany Pospíšilové? Všechno to začalo prvním dílem, kdy laskavému staršímu učiteli začínají neposedné děti přerůstat přes hlavu a on cítí, že je čas odejít do důchodu. Avšak váhá, dokud nenajde někoho, kdo by dokázal převzít jeho místo s láskou a přátelským přístupem k dětem. Když se nad tímto problémem zamýšlí ve svém kabinetě, objeví se za dveřmi příjemná mladá žena, která se uchází o pozici učitelky.

Pan učitel jí svěří svou třídu a ona dokáže záhy změnit partu rošťáků v nejvlídnější a nejchytřejší skupinu dětí ve škole. Její metody jsou jako kouzlo… Knížka “Kouzelná třída” nás zavede do světa, kde se prolíná fantazie a skutečnost prostřednictvím školního prostředí, které je zejména přitažlivé pro začínající školáky. I přesto, že je kniha součástí edice “Čtení pro prvňáčky”, je vhodná pro čtenáře na celém prvním stupni ZŠ. Napínavý příběh poskytne skvělou motivaci pro samostatné čtení. A krásné, detailní ilustrace pana Drahomíra Trsťana, dodávají knize taktéž zvláštní kouzlo.

Oslava dne dětí, výlet do muzea i další roky s kouzelnou paní učitelkou vílou Jasmínou jsou moc prima počtením. Nám většinou jedna kniha vydrží tak na týden čtení, kapitoly jsou krátké, napínavé a Kája chce číst vždy aspoň dvě.

V tomto předvánočním čase bych určitě doporučila také díl Kouzelná třída o Vánocích, samostatný článek jsem vám o ní psala zde.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *