Výlety do okolí

Vláčkovýlet do Adamova na Pohádkový lesopark a hřiště

Minulý týden jsem s dětmi podnikla vláčkovýlet do Adamova, abychom prozkoumali nový Pohádkový lesopark, který vznikl v sousedství adamovského sídliště Ptačina.

Výlet hodnotím jako naprosto ideální pro menší děti a kočárky. Z hlavního nádraží v Brně jsme jeli krásným nízkopodlažním vlakem jen 16 minut (děcka zdarma, já za 33 Kč), nádraží v Adamově je super moderní – na rozdíl od Brna má pěkný výtah a cesta k lesoparku nám z nádraží zabrala asi půl hodinky (dle map měří trasa cca 1,5 km).

První část od nádraží k sídlišti je hodně prudký kopec, dá se to i s kočárkem (klasická asfaltka), ale máknete si. Já to zvládla, zvládnete to taky, ale pokud byste chtěli šetřit nohy, radili mi místní, že se lze svézt z vlakového nádraží k sídlišti Ptačina autobusem číslo 215 – zastávka v sídlišti se jmenuje Adamov III. Cesta z vlakového nádraží trvá autobusem 5 minut. Další variantou je nevystoupit z vlaku na zastávce Adamov, ale až další zastávce Adamov – Zastávka, odkud je to zhruba stejně daleko a taky do kopce, ale není tam ta super prudká část. Navíc se jde lesem po asfaltce, ne po ulici a přes silnice (podotýkám, že my jsme skoro žádné auto nepotkali, ale bylo to ve všední den dopoledne).

Ať už zvolíte jakoukoli cestu, lesopark je krásný a určitě za ten kopec stojí. Jde o příjemný, menší, naučný okruh v lese. Děti tu čekají naučné úkoly, dřevěné houby, brouci, jezírko, vodník…úspěch měly prolézací pasteky, liščí nory i pexeso. Zahrát si můžete taky na dendrofon. Při svačině oceníte příjemný altánek.

Nad jezírkem je v rámci stezky i moc pěkný fotopoint ;-), každý se tu může zvěčnit v dřevěném srdíčku.

Cestou zpět na vlak jsme se stavili také na klasickém sídlištním hřišti Neumannova, kde byla k dispozici spousta erárních hraček a odrážedel, takže děti spokojené.

Super výlet na cca půl dne, rozhodně doporučuji.

Když už jsme byli ve městě, zašli jsme ještě vyzvednout balík do našeho nejoblíbenějšího hračkářství – Agátin svět. S kódem IGFBRNENSKAMAMA10 máte na vše v e-shopu Agátin svět slevu 10 % a vyzvednout si objednávku můžete pohodlně na prodejně a neplatit tak poštovné. Na e-shop kuk tady.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *