Dovolená s dětmi, Výlety do okolí

Pradědovo dětské muzeum – sahání povoleno

Návštěvy muzeí s dětmi nemám obecně moc ráda z naprosto pochopitelných důvodů, na exponáty se nesmí šahat a vysvětlete to malým dětem, které všechno chtějí zkoumat, vzít do ruky, vyzkoušet…

Nedávno jsme byli na dovolené v Jeseníkách a já se před cestou ptala na jedné FB cestovatelské skupině, co by mi s dětmi doporučili navštívit. Jedna maminka mi napsala o Pradědově muzeu v Bludově, kam se s kamarádkami opakovaně vypravila dokonce až z Prahy, protože toto místo dle jejích slov NEMÁ CHYBU.

Pokud jel někdo kvůli muzeu do Jeseníků až z Prahy, tak my z Brna musíme pochopitelně taky. A tak jsme jeli do Bludova :-).

Pradědovo dětské muzeum je opravdu nádherné místo s neuvěřitelně vkusnou a domáckou atmosférou. Sídlí v dřevěné chalupě s krásnou zahradou a má otevřeno po dobu letních prázdnin každý den, mimo prázdniny pak v pátek odpoledne a o víkendech. V další všední dny slouží školám k výuce.

V jeho podkrovní části čeká na děti jesenická vesnička, kde si mohou zahrát třeba na doktora, kuchaře, hokynáře, ježibabu…zábavnou formou se seznámí také s historií a významnými osobnosti místního kraje.

Na zahradě muzea pak děti čeká veselá vodní zábava, soustava korýtek lákajících k pokusům s vodou, je tu také skluzavka, dětská lanovka, podzemní tunel, hřiště, pískoviště, balonky…zábava pro všechny malé objevitele.

V muzeu funguje také originální kuchyně s občerstvením, kde si můžete z nabídky místních dobrůtek vzít cokoli, na co máte chuť, a peníze jednoduše vhodit do prasátka. My si dali dortík, nanuky, domácí perníčky, limonádu a já samozřejmě kafíčko :-).

U Praděda jsme se měli parádně, škoda, že takové muzeum nemáme taky v Brně, myslím, že by mělo narváno 😀

Stránky muzea – https://www.pradedovomuzeum.cz/

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *