Výlety do okolí

Výlet na hrad Bítov – procházka, minizoo a restaurace s hřištěm

O víkendu jsme si udělali krásný výlet za mou nejmilejší tchýní, toho času na dovolené na Vranově. Po pokochání se výhledem na zámek a tou nejmalebnější kojbou v životě, jsme vyrazili na konkurenční výlet – hrad Bítov (tchýně totiž byla na zámku Vranov den před tím ;-)).

Na hradě Bítov nemají sice v nabídce dětskou prohlídku, ale v rámci prohlídkového okruhu – Vstup do hradu jsme si mohli sami v klidu projít nádvoří, prohlédnout si novogotickou kapli a pro děti jistě nejzajímavější část – venkovní mini zoo s výběhy ovcí, hus a voliérami exotického ptactva.

Vstupné na tento okruh je velmi příznivé, platí se 50 Kč a děti do šesti let jsou zdarma. V měsících duben a říjen je vstup na tento okruh úplně zdarma, přístupné je pouze nádvoří, kaple a zahrada se zvířaty. V květnu, červnu a září můžete v ceně tohoto okruhu samostatně bez průvodce navštívit hladomornu, mučírnu a vězení. Pro výstrahu se tato část může rodičům leckdy hodit, já každopádně nad zářijovou prohlídkou vážně uvažuju :-D.

Bonusem při cestě z parkoviště k hradu jsou nádherné výhledy na soutok řek Želetavky a Dyje.

Na hrad se můžete vypravit také lodí, a to z Vranovské přehrady. Více o lodní dopravě a jízdním řádu najdete zde – https://www.lodnidopravavranov.cz/.

Po prohlídce hradu se doporučuji zastavit na oběd v restauraci U Tesařů přímo v Bítově na náměstí. Mají tu pěkné dětské hřiště, cukrárnu, a navíc výborný pivovar. A moc dobře vaří, všichni jsme si pochutnali. Jen se tu nedá platit kartou, tak nezapomeňte jako my hotovost :-D. Naštěstí je přímo naproti restaurace bankomat, ten nás zachránil.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *