Výlety do okolí

DinoPark Vyškov – náš dobrodružný výlet do druhohor

Včerejší tropický den jsme strávili v DinoParku ve Vyškově. Přiznám se, že jsem měla trochu obavy, zda při teplotě přes 30 stupňů nebude procházka mezi dinosaury příliš úmorná, ale nakonec jsem byla velmi příjemně překvapena. Celý DinoPark se nachází v podstatě v lese, téměř všechny modely jsou v příjemném stínu stromů, takže nám nakonec bylo lépe než v davech na koupališti.

Ale zpět k začátku naší dobrodružné výpravy. Návštěvu DinoParku ve Vyškově jsme měli v plánu už dlouho, loni jsme dokonce měli lístky, ale onemocněly nám děti a pak skončila sezóna… Přes zimu jsme si tak udělali výlet alespoň do ZOO Parku Vyškov, který je teď v sezóně s DinoParkem spojený.

Vyškovský DinoPark je unikátní v tom, že v rámci vstupenky máte vždy i vstup do ZOO Vyškov. Ale nečekejte, že si celou návštěvu odbydete na jednom místě. Do DinoParku totiž musíte jet speciálním silničním vláčkem – DinoExpresem. Cesta od vstupu do ZOO trvá asi 15 minut a vláček jezdí v 20 minutových intervalech.

My měli štěstí, hned po našem příchodu do ZOO už vláček čekal na nástupišti, sedli jsme si do části určené pro rodiny s kočárky a asi za 3 minuty jsme už opouštěli areál ZOO. Dětem se cesta vláčkem přes Vyškov moc líbila, příjemně na nás foukalo, byli jsme ve stínu, hrála tematická hudba a Kája poslouchala napínavý příběh dinosaurů. Po čtvrthodince už se před námi otvíraly brány parku a my uviděli první hýbající se dinosaury, úplně jako ve slavném filmu Jurský park.

Děti nebyly k zadržení, vyběhly z vláčku a už si hladily dinosaury. A že jich tu bylo. Přiznám se, že názvy jsem si nebyla schopna zapamatovat, samozřejmě až na legendárního Tyrannosaura Rexe, v hlavě mi utkvěl ještě Triceratops a Brachiosaurus, ale bylo jich tu daleko víc. Desítky hýbajících se modelů, na některé mohou děti sahat, do některých si dokonce vyšplhat a vykouknout z tlamy… Vašíkovi se moc líbilo v dinosauřím vejci, vůbec ho nechtěl opustit a jako správný dinosaurus jej chránil před ostatními dětmi zuby nehty :-D.

Při procházce DinoParkem jsme objevili také moc příjemné lesní dřevěné hřiště, dále jsou tu pak dvě hřiště plastová. Moc se nám také líbila interaktivní tabule s úkoly a otázkami. V připravených dírách si můžete ledacos osahat, dokonce si můžete s trochou odvahy vyzkoušet konzistenci dinosauřího trusu. V ceně vstupenky do Dinoparku máte také 4D kino, které naše Kája musela navštívit hned dvakrát. Film trvá zhruba 12 minut.

Pro větší děti od 12 let a všechny akční dospěláky je pak připravená super atrakce DinoBike – visutá lanová dráha nad hlavami dinosaurů. Za naši rodinu ji absolvoval tatínek a byl opravdu nadšený, ale také zpocený, jelikož DinoBike si každý ovládá sám, když nešlapete, nejedete 😉. Dětem se pak ještě moc líbilo dětské paleontologické hřiště – v podstatě pískoviště s kostrami dinosaurů, které čekají na objevení.

DinoPark nabízí také řadu možností občerstvení, najdete tu DinoGril, stánky se zmrzlinou, sladkostmi, palačinkami…pokud však dáváte přednost zdravějšímu stravování, doporučuji vzít dětem svačinu/oběd s sebou, klasická nesmažená jídla v nabídce nenajdete. My si dali jen zmrzlinu a domácí limonádu, pro pozdní oběd jsme pak využili restauraci hned u vstupu do ZOO Vyškov.

Po zhruba čtyřech hodinách jsme měli celý Dinopark projitý, děti si vše pořádně užily a my se tak mohli DinoExpresem vrátit zpět do ZOO. DinoExpres odjíždí z parku v pravidelných intervalech, jeho odjezd je vždy hlášen z rozhlasu. Do prvního vláčku už jsme se bohužel nevešli, ale počkali jsme zhruba 20 minut ve stínu a přijel další, který nás už v pohodě vzal.

Po návratu do ZOO jsme samozřejmě měli ještě možnost si užít živá zvířátka, ve Vyškově se zaměřují hlavně na ta domácí, ale pro naše děti (4 a 2 roky) už toho bylo na jeden den moc, a tak jsme se vydali na oběd a pak na vlak směr Brno. ZOO si dáme zase příště, mimochodem pro malé děti je svou velikostí a zaměřením naprosto ideální 😉.

Stránky DinoParku Vyškov – https://www.dinopark.cz/cz/vyskov

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *