V Brně venku

FARMA U TŘÍ KONÍKŮ – kousek venkova uprostřed rušného Brna

Nedávno mi kamarádka z Ostravy řekla, že jede do Komína na farmu pro vajíčka. „Na jakou farmu,“ zeptala jsem se? Bydlím od narození v Žabinách, do Komína to mám, co by kamenem dohodil a vůbec o žádné farmě jsme nikdy neslyšela. A tak mi poslala odkaz a já se poprvé dozvěděla o Farmě U Tří koníků.

Farma U Tří koníků se nachází v zahrádkářské osadě Netopýrky a dostanete se k ní pohodlně MHD nebo také autem. My zvolili cestu MHD, dojeli jsme na konečnou trolejbusu – zastávka KOMÍN, sídliště – a dál jsme šli asi 5 minut pěšky pokračováním ulice Chaloupky (kolem kamenného kříže). U farmy se dá také zaparkovat.

Prohlídku farmy jsem si předem s paní majitelkou domluvila mailem, dá se domluvit také telefonicky. Teď o letních prázdninách mají na farmě příměstské tábory, takže běžné prohlídky i bez domluvy jsou možné vždy od pondělí do pátku od 16 do 17 hodin. Prostě dojdete k plotu, zamáváte na paní majitelku a už můžete za zvířátky. Vstupné na farmu je dobrovolné, na internetu je uvedeno 30 Kč za osobu.

A jaká zvířátka na Vás na farmě čekají? Čtyři koníci, nespočet koz a slepic, kohout, králíci, morčata, kočky…Všechna zvířátka si můžete pohladit, po domluvě i nakrmit. Není problém dohodnout jízdu na koni ať už pro dospělé nebo pro děti. Na děti čeká na farmě také pískoviště, jsou tu k dispozici odrážedla, hračky…my dnes dokonce dostali povolení zchladit se v bazénku.

Kromě potěšení z hraní se zvířátky si můžete na farmě koupit také farmářské produkty. V nabídce je kozí mléko, vejce, maso a bylinky. Teď v sezóně také přebytky ze zahrady – cukety, nové brambory… Nákup si však předem raději telefonicky nebo mailem objednejte, zájemců mají na farmě dost 😊.

Farma U Tří koníků pořádá také řadu akcí pro děti. Kromě zmíněných táborů má v nabídce také kroužek Malý farmář, který je určen pro děti od čtyř do osmi let. Děti se na kroužku seznámí s domácími zvířátky a péčí o ně. Dozví se, jak vzniká vejce, mléko, naučí se dojit kozu a krmit králíky. Vyzkouší si výrobu sýra, budou poznávat různé bylinky a rostlinky…Pro velký zájem bude nově kroužek probíhat kromě úterka také ve čtvrtek a tam jsou ještě volná místa! Máte-li doma milovníka zvířat, neváhejte, místo může být vaše 😉.

Paní majitelka pořádá na farmě také hodiny animoterapie, které jsou vhodné pro děti s různým typem postižení, ale také třeba pro seniory či osoby vystavené stresu. Domluvit si můžete také nevšední zážitek – DEN NA FARMĚ, který si určitě užije každý, kdo má rád zvířata.

Během celého roku pak pořádají na farmě příležitostné akce, na podzim třeba Dýňobraní, před Vánoci pak Vánoční jarmark…vše je pravidelně aktualizováno na webu farmy i na jejich FB stránce.

Ať už se na farmu vypravíte jen tak za zvířátky, na nákup produktů nebo na nějakou pěknou akci, určitě se vám tu bude líbit. Vládne tu příjemná rodinná atmosféra, pohoda, klid. Já už se teď těším na další návštěvu spojenou třeba s vyzvednutím čerstvě nakopaných brambor.

Stránka Farmy – https://www.utrikoniku.cz/

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

1 Comments

  1. […] a koupit si farmářské produkty – vejce, kozí mléko, jsem vám na blogu už psala (článek tady). Nově je možné zajít s dětmi na prohlídku farmy každý čtvrtek od 9:30 do 11:30. Na […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *