V Brně venku

Na brusle i skvělé jídlo s koutkem do Ořešína

Dnes jsme se po týdnu vrátili do Ořešína, tentokrát ne kvůli procházce, ale zlákalo nás místní kluziště s vyhlášeným bufetem. Kluziště se nachází v areálu Rakovce na adrese Drozdí 6. Bruslí se za příznivých podmínek, pro veřejnost je otevřeno vždy od 9:00 do 20:30. Pro aktuální informace o otvírací době a informace o stavu kluziště je dobré sledovat FB profil TJ Sokol Ořešín případně Sokolský bufet, nestane se vám tak, že pojedete zbytečně.

V noci mrzlo a dnes bylo krásně, takže nic nebránilo bruslení. Na kluzišti se platí velmi příznivé vstupné, děti do 5 let včetně mají vstup zdarma, starší pak platí 30 Kč. Dospělí platí 50 Kč, případně lze za 150 Kč koupit rodinné vstupné. Vstupné se vhazuje do připravené kasičky. Brusle se tu však půjčit nedají.

Přímo u kluziště se pak nachází Sokolský bufet, kde si dáte nejen pití na zahřátí, ale také skvělé jídlo. Třeba dnes měli v nabídce dvě husté polévky – francouzskou cibulačku a květákový krém, dáte si tu také poctivý párek v rohlíku či zapečený chléb s uzeným a čedarem. Velkou radost nám udělaly domácí moučníky – dnes měli makovec, tvarohové řezy a jablečný koláč. Vyzkoušeli jsme polévku, chleby, párek v rohlíku a tvarohové řezy a vše bylo naprosto parádní. Kluziště, kde by se dalo takto dobře najíst, jsem ještě nepotkala. Bufet má otevřeno od pondělí do čtvrtka od 15 do 21, v pátek od 14 do 21 a o víkendech od 12 do 21 hodin.

Navíc má bufet i krytou část, kde se díky plynovým ohřívačům krásně zahřejete a děti si mohou pohrát v malém dětském koutku s domečkem a hračkami. Samozřejmostí jsou pak toalety, které jsou přístupné po celou dobu provozu kluziště.

Za velkou výhodu kluziště v Ořešíně považuji jeho neformálnost. Běžně tu vstupovali rodiče s dětmi na led i v botách, výjimkou nebyla ani maminka s kočárkem na ledu, prostě pohoda a ideální místo pro první seznámení s bruslením.

Parkovat se dá na menším parkovišti přímo u kluziště – vejde se cca 15 aut, pokud je tu plno, parkuje se kousek nad kluzištěm na ploše pod mateřskou školkou na ulici Drozdí.

Přímo od kluziště můžete podniknout také spoustu krásných vycházek, já jednu kratší vyzkoušela s kočárkem za účelem uspání nejmenšího kousku. Projela jsem s Pepi pohodovou cestou dlouhou půl kilometru po zelené/žluté značce k rozcestí Pod Kněží horou. Přímo u rozcestí se nachází rybník Mates, cestou jsem však minula spoustu dalších menších rybníčků. Určitě mám v plánu vrátit se k rybníčkům i na jaře kvůli pozorování pulců 😊.

Dnes byla procházka přímo idylická, nikde nikdo, jen já, kočárek a zasněžená krajina ozářená slunečními paprsky.

Pořádně vybruslení, vyspaní, najezení, pokochaní, vyhraní… jsme se vydali omrknout ještě jeden tip mé milé sledující z Ořešína. Zhruba 10 minut pomalou chůzí od kluziště (nebo minutu autem) se nachází nově otevřené Pekařství s bistrem U Havířů.

Pekařství pan majitel budoval několik let a otevřel teprve loni v září. Nejen, že tu koupíte luxusní chleba, bagety, koláče, perníčky a spoustu regionálních pochutin, ale také si tu můžete posedět nad šálkem kávy, limonády, dát si polévku i menší oběd. A navíc tu myslí i na malé hosty, je jim vyhrazen jeden stoleček s pastelkami, dětskými knihami a nechybí ani pár dřevěných hraček. Tak dobře jako U Havířů jsem si už dlouho nepochutnala. Především musím vyzdvihnout borůvkový a makový frgál!

Nádherný den plný sportu a dobrého jídla, co víc si přát. Vyzkoušejte a pak mi napište, jak se líbilo a jak chutnalo 😊. Budu mít radost!

Stránky Sokolský bufet – https://tjoresin.webnode.cz/sokolskybufet/

Stránky U Havířů – https://uhaviru.com/

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

1 Comments

  1. […] A v zimě se dá v Ořešíně skvěle bruslit přímo u výborné restaurace Sokolský bufet – článek tady. […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *