V Brně venku

S kočárkem od hradu Veveří přes stezku Zouvalku

Předpověď počasí pro nedělní dopoledne nebyla sice nijak valná, ale nabídce kamarádů na společnou procházku s dětmi nedávno otevřenou stezkou Zouvalka se nedalo odolat. Sraz byl v 10:00 na parkovišti pod hradem, přičemž my jej prošvihli o pouhých 10 minut, což při třech dětech považuji za velký úspěch :-D.

Z parkoviště pod hradem Veveří jsme pokračovali pěší stezkou k lávce, přešli jsme na levý břeh Brněnské přehrady a odbočili doprava po červené turistické značce. Po zhruba 500 m příjemné chůze lesní stezkou podél přehrady jsme už měli před sebou krásnou novou stezku Zouvalku.

Dřevěné chodníčky lemované zábradlím se tyčí nad Brněnskou přehradou a poskytují krásné výhledy do okolí. Cestou vás čeká i jedno rozšířené místo – vyhlídka lákající k focení s majestátním hradem v pozadí. Nová dřevěná stezka končí u přírodního parku Kůlny, dále již pokračuje lesní cesta a asfaltka vedoucí v podstatě až na Sokolák, potažmo do Přístaviště.

Nám pro tentokrát stačila procházka pouze přes chodníčky, u jejich konce jsme se otočili a šli zase stejnou cestou zpět. Děti tato netradiční trasa hodně bavila, běhaly po můstcích, vykukovaly skrz zábradlí na kachny, dobývaly hrad nalezenými klacky…Celá trasa se v pohodě dala projít i s kočárkem, akorát ze začátku počítejte s bahnem a na Zouvalce zase s pár mělkými schody. Manžel schody „zdrncal“ v pohodě, ale říkal, že zpět do kopce už to byla pěkná posilovna. Ale co, aspoň si zacvičil v přírodě, když teď do té klasické posilovny nemůže :-D.

Celý výlet nám zabral zhruba dvě a půl hodiny, šli jsme pomalu, hodně se kochali, fotili, tahali děti z bahna…Na závěr jsme si chtěli ještě zajít do vyhlášené restaurace Stará prádelna, ta má však z důvodu vládních opatření aktuálně zavřeno a nefunguje tu ani okénko. Tak snad příště, protože tento výlet si stoprocentně zase zopakujeme, třeba tentokrát v kombinaci s parníkem.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *