V Brně venku

Z BYSTRCE DO KOMÍNA PO NOVĚ UPRAVENÉM BŘEHU ŘEKY SVRATKY

Teprve před pár dny byla nově otevřena stezka z Komína do Bystrce vedoucí po pravém, dříve těžko přístupném, břehu řeky Svratky. Dle veřejně dostupných informací měla být stezka vhodná i pro kočárky, tak jsme se to vydali ověřit.

Dojeli jsme s manželem a Pepčou v kočárku na zastávku Kamenolom, přešli jsme lávku přes řeku a pokračovali jsme kolem řeky zpět do Komína na zastávku Svratecká.

Už po chvilce cesty musela Pepča z kočárku ven, cesta byla místy hodně úzká plná kamenů, kořenů… Manžel sice s prázdným kočárkem projel, ale dostali oba slušně zabrat :-D.

V místech u velké skály se situace zlepšila a průjezdnost kočárkem do cílové stanice Svratecká už byla v pohodě. Ale rozhodně to chce terénní kočárek, nebo aspoň bytelnější sporťák, s golfkama bych cestu nedoporučila.

Jinak pro pěší je stezka udělaná moc pěkně. Vzniklo tu krásné posezení pod skálou, dřevěný přístřešek, přibyly chodníčky a přímo u zastávky Svratecká jsou nové dřevěné schody s originálním molem na vodě ideální k pozorování kačen. Zůstala divokost, ale zlepšila se přístupnost.

Cestou jsme také potkali spoustu zvířat – slepýše, kačeny, kapry, šneky…

Procházku s dětmi určitě doporučuji všema deseti, pojedete-li však jen jeden člověk s kočárkem bez možnosti pomoci s přenesením, udělejte si výlet od Svratecké pouze k přístřešku u skály a stejnou cestou zpět.

Super je, že tu nebudou moci jezdit cyklisté, takže klid a bezpečí zaručeno.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *