V Brně venku

Nejdelší dětské hřiště najdete pod hradem Špilberk

Dnes jsem vzala Vašíka a Pepču na trochu netradiční, a hlavně neskutečně dlouhé dětské hřiště, která najdete při ulici Pellicova pod hradem Špilberk. K hřišti se můžete dostat procházkou od hradu nebo jako my dojít ze Šilingrova náměstí ulicí Pellicova.

První možná cesta k hřišti vedoucí z ulice Pellicova je hned pod oblíbenou hospůdkou U Alberta, kde otevírají každý den ve tři hodiny odpoledne a mají otevřeno až do noci. (Kde jsou ty časy, kdy jsme sem chodili se spolužáky na pivo a chleba se škvarkovou a nějaké hřiště šlo úplně mimo nás :-D?) Touto cestou jsme se vydali my, protože s kočárkem žádná jiná možná není, všude dál jsou již schody.

V první části hřiště najdete venkovní posilovací prvky, dále děti zaujmou netradiční betonové průlezky a cesta pokračuje směrem k obří lanovce, která je aktuálně bohužel mimo provoz. To je opravdu škoda, protože lanovka vypadala vážně dobře, děti by se zhouply pořádně.

Zadní část tohoto dlouhého hřiště je už oplocená, což je fajn nejen kvůli pejskům, ale i “zdrhajícím” dětem. Tady na děti čekají klasické houpačky, houpačky pro dva, průlezka se skluzavkou, pískoviště a pro Vášu nejoblíbenější atrakce – betonový barevný krokodýl, po kterém se děti mohou klouzat, vlézt mu do tlamy, nebo mu třeba kouknout neohroženě do očí.

Hřiště pod hradem Špilberk je moc příjemné svou polohou, kdybychom nemuseli pro starší dceru do školky, určitě bychom se ještě prošli k hradu a podívali se třeba na poníky, kteří se tu pravidelně pasou. Úžasná je také SEV Hlídka, která pod hradem sídlí – psala jsem o ní zde.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *