Knihy, Recenze

HRAVÁ CESTA PO STŘEDNÍ EVROPĚ – vzhůru do světa se lvíčkem Tuláčkem

Miluji cestování a nehodlala jsem se ho vzdát ani s dětmi. Naopak s dětmi dostalo cestování daleko dobrodružnější rozměr. Kdybych mohla, jsem na cestách prakticky pořád, ale to bohužel nejde. Naštěstí se dá s dětmi cestovat také v pohodlí dětské postýlky. My teď zrovna cestujeme se lvíčkem Tuláčkem a jeho kamarádkou holčičkou Hanekou z knihy HRAVÁ CESTA PO STŘEDNÍ EVROPĚ.

Každý večer před spaním se přesouváme do nové země. Začali jsme v Česku, pomyslně jsme vyšplhali na horu Říp, prošli jsme rakouské hory, učili se lyžovat s čerty.

V Maďarsku jsme spolu s lvíčkem zkoušeli sílu léčivého bahna, na Slovensku vařili houbovou polévku a v Polsku jsme zjistili, co jsou to solňáčky.

V Německu jsme spolu s Tuláčkem a Hanekou málem zkameněli na Ďáblově mostě a po útěku do Švýcarska jsme objevili čokoládové království.

V závěru knihy jsme dopluli do jedné z nejmenších zemí Evropy – do Lichtenštejnska, kde jsme museli řešit trable s rozbitou lodí. Ale ani v Lichtenštejnsku naše putování neskončilo, knihu jsme sice odložili, ale Haneku a Tuláčka budeme sledovat na jejich cestách dál.

V druhém díle knihy se podíváme do západní Evropy a pak možná ještě dál….

Autorkou knih o lvíčku Tuláčkovi je mladá maminka Hana Šormová, majitelka tak trochu jiného hračkářství Takaro, které najdete v Brně na Provazníkové 35. V obchodě jsou kromě knížek o Tuláčkovi k dostání také Tuláčkovy kreativní sady, mapy či magnetky a dokonce si můžete vyrobit vlastního TULÁČKA. A samozřejmě spousta dalších krásných kreativních českých hraček.

Knihu i další Tuláčkovy poklady můžete koupit také v e-shopu Takaro.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *