Další potřeby pro děti, Pro maminky, Recenze

Nosítko Be Lenka 4ever Neo – roste s vaším dítětem

Pepinka už je pořádný kus ženské a nám tak nastal čas postupného přechodu z oblíbeného novorozeneckého nosítka Be Lenka mini do rostoucího nosítka Be Lenka 4ever. Jak už název napovídá, jde o nosítko, které vám vydrží opravdu dlouho, schová se do něj tříměsíční prcek i tříletý raubíř. Mám odzkoušeno, že i náš „předškolkolák“ Vašík, rád využije pohodlnosti nosítka a poponesení na výletech, když nožičky vypovídají službu.

Z nabídky nosítek Be Lenka jsem vybrala čerstvou novinku nosítko Be Lenka 4ever Neo v designu ŠEDÁ ZEBRA. Nosítko je oproti klasickému, velmi populárnímu nosiči Be Lenka 4ever, vylepšeno o praktickou magnetickou zádovou přezku, zpevněný bederák a hlavně neuvěřitelně praktickou bezpečností bederní přezku.

Na svém starším nosítku jiné značky mě vždy hrozně iritovala nutnost zapojení obou rukou, abych přezku na bederním pásu rozepnula. Chápu, že je to bezpečnostní prvek, ale někdy prostě člověk dvě ruce volné nemá. Nosítko Be Lenka 4ever NEO myslí samozřejmě na bezpečnost, ale současně vám umožní díky posuvné zamykací a odemykací přezce, rozepnutí jednou rukou.

Nosítko NEO je stejně jako jeho původní verze velmi dobře nastavitelné na míru dítěte. Šířka nosiče se nastavuje velmi jednoduše pomocí stahovacích šňůrek umístěných na přední straně zádové opěrky těsně nad bederním pásem. Šňůrky stačí stáhnout podle velikosti vašeho dítěte a zavázat na uzel. Nebojte se šňůrky utáhnou opravdu hodně, jde o to, aby dítě mělo látku nosítka od kolene po koleno. Pro větší dítě pak šňůrky jednoduše povolíte.

Na nosítku Be Lenka 4ever Neo nastavujete také výšku zádové opěrky, bederní pás a ramenní popruhy. Vše je jednoduše popsáno a nafoceno v přiloženém návodu, navíc na internetu najdete i spoustu instruktážních videí, pokud byste si s nastavením nosítka na míru dítěte nebyli jistí.

Součástí nosítka jsou praktické odnímatelné slintáčky, pomocí suchého zipu je snadno sundáte, vyperete a prcek může vesele slintat dál. Věřte mi, že bez nich to fakt nejde, všechny naše děti bez slintáčků cucaly popruhy nosítka jak o život.

Nosítko je dále vybaveno kapucí, která poslouží proti sluníčku, větru nebo na eliminaci okolního ruchu, když dítě v nosítku usne. Kapucku jednoduše připevníte pomocí gumiček k ramenním pásům.

Na nosítku Be Lenka 4ever velmi oceňuji také praktickou kapsičku umístěnou na bederním pásu pod zadečkem dítěte. Vejde se do ní tak akorát kapesník, stovka a klíč od domu, vše, co člověk potřebuje mít při ruce, při malé procházce s malým uzlíkem štěstí 😊.

Nosítko Be Lenka se přizpůsobí každé mamince a každému dítěti, je nabízeno ve dvou variantách typů ramenních popruhů: klasické ergonomicky tvarované bez možnosti křížení nebo široké s možností křížení. 

Já osobně jsem zastánce křížení, nošení je mi takto mnohem pohodlnější a lépe se kombinuje s batohem na zádech. Vybrala jsem tedy variantu se širokými pásy pro možnost křížení a zvolila jsem opravdu dobře. Nošení je neskutečně pohodlné, aspoň tak, jak nošení devíti případně osmnácti kilového drobečka může být :-D. Srovnání šířky popruhů mého starého nosítka s běžnými popruhy a nové Be Lenky si můžete prohlédnout na fotce. Už na první pohled je jasné, že rozložení váhy tu funguje úplně jinak :-).

A konečně poslední výhoda nosítka Be Lenka. Neuvěřitelný výběr krásných barevných variant. Já zvolila jednoduchou stylovou černošedou klasiku Zebra, na výběr však máte dalších 34 barevných variant včetně letních verzí s praktickou síťkou na zádech dítěte.

Je poznat, že Be Lenku založila maminka tří dětí, která dobře ví, co maminky a jejich ratolesti potřebují.

Na všechna krásná, neuvěřitelně praktická a pohodlná nosítka slovenské značky Be Lenka se můžete podívat zde.

A toto je přímo naše nosítko – klik sem.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *