Další potřeby pro děti, Lokální obchůdky a projekty, Recenze

Malý muzikant – parádní hudební školička pro děti od jednoho roku

Minulý týden jsme se byly s Pepinkou opět podívat na lekci Malého muzikanta, tentokrát jsme se vypravily do krásných Medlánek, do prostor CVČ Jabloňka.

Malý muzikant vznikl v Brně v r. 2018, kdy se manažerka brněnských kurzů Zuzana Pohlová a dnes již také máma 3 dětí, rozhodla tento kurz přivést z Prahy do Brna. Samotnou ji možnost navštěvovat kroužek v Praze, kde tenkrát žila, v nelehkých životních okolnostech poskytla pevný bod, který byl pro ni a její prvorozenou, tehdy dvouletou dceru, velmi důležitý. Byla to příležitost setkat se v rámci rodičovské dovolené s jinými lidmi a mít v týdnu pravidelnou a důležitou aktivitu přinášející radost. Rodičům i dětem kurzy Malého muzikanta kromě samotného hudebního vzdělání nabízí i sociální interakci, která je v období mateřství tolik důležitá. To vše se Zuzana rozhodla zprostředkovat i jiným dětem a jejich doprovodu, většinou tedy maminkám, právě v Brně.

Rozjezd podnikání, ale bohužel narušil covid, a tedy i povinnost všechny tyto aktivity stopnout. Přesto se tehdy mezi lockdowny podařilo navázat, jak jen to šlo a některé lekce natočit ke shlédnutí online. Covidové období tak rozjezd zbrzdilo, ale Zuzka to nevzdala a nyní se ukazuje, že to byl dobrý krok, protože Malý muzikant začal být zaslouženě také v Brně velmi oblíbeným a vyhledávaným kroužkem.

Kurz je vhodný pro nejmenší děti cca od 1 roku. Každé pololetí má celkem 15 lekcí. Dohromady lze tedy kurz navštěvovat 2 roky, protože jsou 4 různá pololetí plná nových písniček a témat. Tematicky se lekce vztahují k aktuálnímu ročnímu období a slavnostem, takže děti jsou orientované v tom, co právě prožívají ve svých životech a čím žije příroda. Každou hodinu provází rituální prvky – vítací pozdrav, maňásek – lektorku Zuzku doprovází pejsek Fousek, přivítání sluníčka spolu s rozcvičkou, dále tematická část, která se v jednotlivých lekcích obměňuje, výtvarná část, znovu rituální cvičící část, zpívání lidových písniček s doprovodem na perkusní nástroje a závěrečná část s uspáváním sluníčka a loučením.

Po každé lekci děti dostanou razítko do svého pracovního sešitu. Lekce je pestrá a dynamická, což je pro děti v této věkové skupině nesmírně důležité, střídání aktivit jim v tomto věku pomáhá udržet pozornost.

Autorkou celého konceptu Malý muzikant je umělkyně, velmi nadaná a moudrá žena paní Veronika Diamantová. Absolventka státní konzervatoře v Praze léta jako profesionální pedagog učila zpěv dospělé klienty. S příchodem vlastních dětí zatoužila vnést hudbu do dětského světa, a to úplně odmala. Prošla si mateřinkou i Yamahou, ale pořád ji to táhlo dál, něco jí v nabídce chybělo. Studovala více a více také o muzikoterapii, jejíž vlivy zkoušela rovnou na synkovi. Lákalo ji vytvoření vlastní hudební školy. Díky svým schopnostem a nadání začala skládat vlastní písničky a hudbu, vytvořila pracovní sešity. A tak se zrodil Malý muzikant.

A milá paní Zuzana nám jej z Prahy přinesla také do Brna. A je to vážně pecka. Pepča je z lekce pokaždé nadšená. Však mrkněte na reel u mě na IG, ten mluví za vše.

Kurzy v Brně jsou pro toto pololetí téměř obsazeny, tak pokud máte zájem, určitě na nic nečekejte a chyťte si poslední místo – rozvrh a přihlašování najdete zde. Případně hlídejte pololetí příští ;-).

Kurzy probíhají na třech místech v Brně – Medlánky, Lužánky a Žabovřesky. Medlánky jsou opravdu kouzelné – CVČ Jabloňka má krásné prostory, krásnou hernu, krásnou zahradu a navíc v Medlánkách je tolik možností, kam po kroužku s dětmi zajít – hřiště Halda, Zámecké hřiště, Pečivokýnko, Rotatoria caffé…Přihlásit se, ale můžete taky k nám do Žabin, prostory Waldorfské školy mají rovněž super atmosféru, no a Lužánky, tak ty netřeba zmiňovat – nádherný park, spousta hřišť, zvířátka, prostor pro odrážedla…uměl si ten Malý muzikant vybrat 😊. Tak jaké místo si vyberete vy?

Dříve Malý muzikant fungoval také v Bystrci, ve Starém Lískovci nebo v Líšni. Tyto pobočky budou do budoucna obnoveny, což může být příležitost pro pracovní spolupráci podobně smýšlejícím maminkám a dalším lidem, kteří jsou hudebně naladění a práce s dětmi je baví. Se zájmem o lektorskou činnost se zájemci mohou obrátit přímo na Zuzku na mailu brno@malymuzikant.cz nebo tel. č. +420776816928 či FB Malý muzikant Brno. Práce je super i pro maminky na mateřské dovolené, osobně odzkoušeno mámou tří dětí 😉.

Stránky Malý muzikanthttps://mmbrno.webooker.eu/

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *