Výlety do okolí

Kittenbergerovy zahrady – návrat do míst pro děti stvořených

Před dvěma lety jsem na doporučení kamaráda z gymplu naplánovala rodinný výlet do Kittenbergerových zážitkových zahrad v Rakousku. Zahrady nás tehdy natolik ohromily, že jsme chtěli jet co nejdříve znovu. Jak to tak bývá, člověk míní a pánbůh mění, druhou návštěvu jsme zrealizovali teprve po dvou letech. Den D nastal minulou neděli a byla to opět pecka!

Vybaveni negativními testy na COVID, v případě manžela potvrzením o očkování, děti naštěstí do 10 let nic nepotřebují, vyrazili jsme přes Znojmo směr hraniční přechod Hnanice. Po opravdu dlouhé době jsem zažila kontrolu na hranicích, a to na rakouské straně. Policisté chtěli vidět potvrzení o negativním testu, doklady a ptali se, kam jedeme. Byli milí, celá kontrola trvala asi minutu. Pak už jsme mohli jet, cestou zpět nás nekontroloval nikdo.

Kittenbergerovy zahrady se nacházejí v Dolním Rakousku v malebném městečku Schiltern zhruba dvě hodiny jízdy od Brna. Na ploše více než 50 000 m² se nachází 40 tematických zahrad – mezi nimi například zahrada růží, toskánská zahrada, asijská zahrada, zeleninová a ovocná zahrada, kruh života, ohně, pokušení, zahrada lásky, a navíc třeba ještě největší bylinková spirála na světě.

Zahrada však není jen místem pro nadšené zahrádkáře, je to především úžasné místo pro děti. Najdete tu bludiště s trpaslíky, průlezku z balíků slámy, několik skákacích hradů, houpačky a lehátka zavěšené mezi stromy, nádherná hřiště, obrovský tobogán a skluzavku.

Děti neskutečně bavily všechny vodní atrakce, třeba přírodní Kneippův chodník, všemožné vodní mlýnky, nádrže a přehrady na hraní, venkovní bahnitá kuchyně…největší atrakcí pak především pro Káju byl vor přes vodní nádrž, na kterém se mohla sama plavit.

Vašík byl zase nadšený z obří vláčkodráhy, která po zmáčknutí čudlíku jezdí.

V zahradě najdete také zvířátka – klokany, lamy, králíky, ovce, kozy…

Nádherné jsou také bazény, koupat se sice nesmíte, ale nožky se smočit určitě dají.

Jo a rybník s kapry byl zážitkem největším, netušila jsem, že se kapřici dají tak snadno ochočit a pohladit 😊

Součástí zahrad je také bistro s občerstvením a velká samoobslužná restaurace při vstupu/východu ze zahrad.

Otevřeno je každý den od 9 do 18, jen neděle (svátky) má lehce zkrácenou otvírací dobu od 10 do 17. Rozhodně se vyplatí přijet co nejdříve a odjíždět co nejpozději, i tak vám bude chybět čas. Vstupné činí za dospělého 11,50 EUR a za dítě od 4 let 7,50 EUR. V ceně vstupného jsou již zahrnuty všechny atrakce, nikde se zvlášť neplatí.

Kittenbergerovy zážitkové zahrady nejde popsat jedním článkem na blogu, nejde je dostatečně vystihnout ani na fotkách, ty se prostě musí zažít.

Tak vyřiďte potřebné (covidové) formality, sbalte děti a hurá do Rakouska 😊. Ideální je návštěva ve všední den, je tu o hodně méně lidí, ale ani víkend není překážkou, jen je třeba počítat u hlavních atrakcí typu tobogán či vor s menší frontou.

Web Kittenbergerových zahrad – https://www.kittenberger.at/

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *