Dovolená s dětmi

Chata Verda Moravský Karlov – dovolená ve velkém stylu

Každý rok jezdíme s partou rodin s dětmi na týdenní dovolenou někam po Česku. Vždy téměř rok dopředu hledáme vhodnou chatu, kam se všichni vejdeme a kde bude dobré zázemí pro děti a dostatek možností pro zajímavé výlety s malými turisty.

Letos se nás sešlo dokonce sedm rodin s celkem jedenácti dětmi ve věku 0-5 let, najít místo, kam se všichni v pohodě vejdeme, a ještě si zachováme nějaké to soukromí, nebylo snadné. Nakonec nám ve výběru zůstaly asi tři chaty a z nich jsme v hlasování zvolili chatu Verda v malé vesničce Moravský Karlov – Červená Voda ležící na pomezí Jeseníků a Orlických hor.

Včera jsme se z chaty vrátili a já ji mohu s klidným srdcem doporučit všem rodinným výpravám, které chtějí prožít aktivní dovolenou. Chata má aktuálně 8 samostatných ložnic a do budoucna plánuje rozšíření ještě o jednu ložnici. Bude jich tak celkem 9. Každá ložnice má svou samostatnou koupelnu se sprchovým koutem a toaletou, dvě ložnice mají také menší vlastní kuchyňku.

Všechny ložnice se nacházejí v patře chaty, jsou dostatečně prostorné, v některých se pohodlně vyspí i šestičlenné rodiny, do všech se vejde dětská postýlka. Jedna je pak na chatě přímo k dispozici.

Ve spodním patře chaty najdete společenskou místnost, kuchyň a krásný dětský koutek s hračkami, stůl na ping pong, fotbálek a klavír, který měl u dětí opravdový úspěch, u rodičů poslouchajících dětské koncerty, pak už o něco menší :-D.

Na chatě najdete také prostornou kolárnu/kočárkárnu, vhod přijde i pračka, která vyřeší případné dětské nehody všeho druhu 😊.

Co je však nejdůležitější, je tu krásné originální dětské hřiště s velkým domečkem, trampolína, bazén, houpačka, skluzavka…krásné je také venkovní posezení s grilem a příjemné ohniště.

Okolí chaty nabízí spoustu možností výletů s dětmi, jak v letní, tak zimní sezóně. Brzy o nich chystám samostatný článek, tak teď jen ty hlavní TOP atrakce Mamutíkův vodní park v Dolní Moravě, Stezka v oblacích, Pradědovo dětské muzeum v Bludově, Muzejíčko v Šumperku, nádherné dětské hřiště v Loučné nad Desnou či lesní hřiště v Čarovném Lese u Šumperka.

Chata Verda poskytuje vše, co rodiny s dětmi potřebují, rozhodně vám nebude chybět prostor, ten je na chatě opravdu velkorysý, a ve společnosti dobrých přátel a tlupy dětí, si dovolenou, jak se patří užijete 😊. Jen, kdyby pak po návratu nemusel člověk vybalovat ty tašky, prát několik praček a dospávat probdělé noci :-D.

TIP – Opravdu dobré chaty pro rodiny s dětmi jsou nedostatkovým zbožím a dvojnásob to platí u těch velkých pro velké skupiny přátel. Vyplatí se proto udělat si rezervaci klidně rok předem ;-).

Stránky Chaty Verda – https://www.chata-verda.cz/

FB – https://m.facebook.com/ChataVerda/

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

1 Comments

  1. […] červnový týden jsme s partou rodin s dětmi strávili na krásné chatě Verda (psala jsem o ní zde) v malebné obci Moravský Karlov na pomezí Jeseníků a Orlických hor. Výletů jsme […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *