Dovolená s dětmi, Výlety do okolí

Dolní Morava – místo, kde nuda nehrozí

Poslední červnový týden jsme s partou rodin s dětmi strávili na krásné chatě Verda (psala jsem o ní zde) v malebné obci Moravský Karlov na pomezí Jeseníků a Orlických hor. Výletů jsme uskutečnili opravdu hodně a já je budu postupně přidávat na blog, jeden výletní cíl si však zaslouží vlastní článek, možná by dokonce vydal na více článků. Řeč je o Dolní Moravě, místu, které je zážitky doslova nabité. My věnovali Dolní Moravě jen jeden den, příště bych si na ni vyhradila minimálně dva. A tady jsou naše tipy, co s dětmi určitě vyzkoušet:

Mamutíkův vodní park

Krásnější a zábavnější místo pro děti jsem doposud neviděla a že jsme toho už procestovali. V parku čeká děti řádění s vodou, mnoho různých mlýnků, korýtek, vodních nádrží, brouzdališť a prvků, které mohou samy ovládat. Vše je navíc poutavě popsáno a vysvětleno. Dosyta se děti vyřádí také na suchu. K prolézání je tu řada domečků, sítí, lanových prolézaček, podívat se můžete také do obřího mraveniště či zapeklitého bludiště. Dominantou parku je pak obří mamut, do kterého děti mohou vlézt podobně jako do trójského koně a poté se sklouznout dolů po obří skluzavce. V parku nechybí hřiště pro nejmenší, občerstvení, ani atrakce, které si s chutí může vyzkoušet každý dospělý s dětskou duší v těle 😊. Na návštěvu Mamutíkova světa si vyhraďte minimálně čtyři hodiny, ale klidně i celý den, opravdu to tu stojí za to!

Stezka v oblacích

Vskutku originální a nepřehlédnutelná rozhledna, kterou hravě zdoláte i s kočárkem, celá je totiž bezbariérová. Dostanete se k ní pěšky, já však určitě doporučuji šetřit nohy a využít lanovku. Bez problémů vám vyvezou i kočárek. Stezka je tvořena dřevěnými chodníčky měřícími zhruba tři čtvrtě kilometru a postupně vás dovede až do výšky 55 metrů. Komu se nechce zpátky šlapat, může využít 100 m tobogán, který zvládá přesun z vrcholu dolů za pár sekund. Ze stezky jsou obvykle krásné výhledy, my si ji užili v doslovném slova smyslu v oblacích. Všude bylo bílo, ale za mě snad o to krásněji a tajemněji. Na vrcholu stezky vás čeká její hlavní atrakce, obří síťové oko, které vám umožní přímý pohled pod sebe. Nic pro lidi se strachem z výšek, děti však byly nadšené. Jen pozor na boty, jeden člen naší výpravy o botu v síti přišel, naštěstí byla posléze objevena u stromů pod rozhlednou ve společnosti dalších osamělých kousků :-D.

Mamutí horská dráha

Skutečně unikátní zážitek, který nemá v Česku obdoby. Jízda na tříkilometrové bobové dráze, která je nejdelší v Česku a druhá nejdelší v Evropě, nadchla nejen děti, ale hlavně tatínka. Manžel musel jít dokonce dvakrát, protože ani jedno dítko se nechtělo o jízdu nechat ochudit. Dráha je v doprovodu dospělého přístupná i dětem od tří let a připravte se na pořádný fičák, můžete jet až rychlostí 50 km v hodině. Nemusíte se však bát, boby jsou bezpečné a v případě potřeby, například, jede-li někdo blízko před vámi, samy brzdí.

Další atrakce v resortu Dolní Morava

Děti budou kromě Mamutíkova parku nadšené také z Pískového světa a Dětského parku Amálka s tubingovými dráhami. Rodinám s malými dětmi určitě doporučuji zakoupit vstupenku Mamutíkův Family Ticket, který zahrnuje lanovku tam i zpět, Stezku v oblacích a všechny Mamutíkovy zážitkové parky. Vstupenku koupíte pouze online a ušetříte díky ní až 40 %. Dále si můžete půjčit třeba šlapací káry, koloběžky, k dispozici je i spousta bezplatných atrakcí například parádní skluzavka, trampolína, skákací hrad, nahoře u rozhledny pak hřiště s průlezkou a houpačkami, adrenalinoví nadšenci mohou vyzkoušet Trail park či Adrenalin park.

Více o Dolní Moravě a místních atrakcích zjistíte na webu – https://www.dolnimorava.cz/

Článek vznikl ve spolupráci s Explorio.cz – skvělým vyhledávačem ubytování a zážitků pro rodiny s dětmi.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *