Výlety do okolí

Za krásným hřištěm, rybníkem a luxusní cukrárnou do Syrovic

V neděli na Den matek jsme si, jak jinak než s mojí milovanou maminkou, vyrazili na výlet do nedalekých Syrovic. Obec Syrovice je od Brna vzdálená 17 km a autem vám tak cesta bude trvat zhruba 20 minut.

Naším cílem bylo poměrně nové dětské hřiště. Najdete jej v centru obce a v jeho blízkosti i bez problémů zaparkujete. Děti se tu mohou dosyta vydovádět třeba na lanovce, kolotoči, obří pavoučí síti, několika průlezkách se skluzavkou. Jsou tu také dvě zapuštěné trampolíny, pro menší děti domeček, pískoviště, a dokonce tři houpačky pro nejmenší děti (se zábranou mezi nožkama proti vypadnutí).

Starší děti si mohou zahrát třeba fotbal na víceúčelovém hřišti. Nechybí posezení ani tabule na kreslení (ale křídy si vezměte vlastní).

Příjemnou procházkou dojdete z hřiště pomalou chůzí asi za 10 minut k místnímu velkému rybníku. U rybníka se opět nacházejí houpačky a z jedné strany je další menší hřiště. Samozřejmě se tu nabízí pozorování rybářů, žab a vodního ptactva.

Výlet jsme zakončili ve vyhlášené cukrárně Lucius. Najdete ji u hlavní cesty na adrese Syrovice 528 a mohu potvrdit, že zákusky tu mají opravdu luxusní. Kamarádka mi doporučovala bezkonkurenční špičku, ale já neodolala jahodovému a lotuskovému cheesecaku. To byla fakt bomba. Před cukrárnou najdete příjemné posezení a další menší hřiště pro děti se skluzavkou, houpačkami, domečkem a pískovištěm. Můžete tak mlsat a děti řádit.

Mamince jsem k svátku koupila v cukrárně pytlík domácích zázvorek (mňam) a nádherně zdobené měkké perníkové srdíčko.

Přímo v cukrárně prodávají kopečkovou zmrzlinu, ale nás svým vzhledem nalákala točená zmrzlina ze sousedního stánku. A tu mohu taky vřele doporučit. Jedním slovem úžasná.

Ze Syrovic je to už jen kousek na skvělé hřiště do Bratčic – psala jsem o něm zde.

Nabízí se také popojet do Popovic (u Rajhradu), kde mají nádherný rybník s párem labutí a spoustou žab. Přímo od rybníka se pak dá jít přes les klidně i s kočárkem ke staré rajhradské pile. U ní se nachází další rybník a další prima hřiště.

Tak hřištím a rybníkům ZDAR!

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *