Výlety do okolí

DinoPark Ostrava – zábava pro celou rodinu na celý den

Od návštěvy vyškovského DinoParku jsou u nás dinosauři tématem číslo jedna. Hlavně mladší Vašík má teď velké dinosauří období, pořád se chce dívat v knížkách nebo televizi na „Wáááá Wááá“ a už jsme museli pořídit i nějaké ty modely dinosaurů v hračkářství, včetně líhnoucího se vejce, na které si Vašík samozřejmě nezvládl tři dny počkat a rozbil jej už první den :-D.

Při návštěvě ostravské babičky jsme tak nemohli vynechat výlet do místního DinoParku. DinoPark Ostrava není sice úplně v Ostravě, ale autem jsme tu byli asi za 15 minut. Ostravský DinoPark je největším svého druhu u nás, rozkládá se na dvou náhorních plošinách a dinosaury tu potkáte doslova na každém rohu.

Dalo by se říci, že je v podstatě rozdělený do dvou částí, vrchní vstupní část je celá na rovince, najdete tu krásné hýbající se modely, některé si můžete osahat, do některých dokonce vlézt…dále je tu občerstvení, 3D kino, pískoviště s nalezištěm kostí, minizoo s ovečkami a kozami, nebo třeba také závodní dráha pro děti – Dino race.

Do druhé části DinoParku se dostanete skrze dinosaurem pobouraný most a dále lehce prudší cestou z kopce (z kopce je to s kočárkem pohoda, nahoru už je to horší :-D), pokud nemáte kočárek, můžete zdolat také obří kamenné schodiště. Dole vás pak čeká pro děti snad ještě lákavější část. Obří sopka, velké hřiště, lanovka, bludiště, vláček DinoExpres s legračním panem řidičem, který dětem ukáže nejen dinosaury, ale také právě vylíhnuté mládě. Ve spodní části najdete také kavárnu s jezírkem a dalším menším hřištěm.

Na Dinoparku se mi moc líbilo také to, že veškeré atrakce včetně vláčku, 3D kina, vozítek…už jsou v ceně vstupného. Neplatíte tak nic navíc, jen jídlo a případně nějaký dinosauří suvenýr.

Dětem se náš druhý výlet do druhohor moc líbil, sama nevím, který DinoPark bych označila za hezčí, jestli ten ve Vyškově nebo v Ostravě. Asi se to nedá říct, oba mají trochu jinou atmosféru, ten ve Vyškově je menší, ale zase celý v podstatě v lese, navíc se do něj dostanete pouze vláčkem jedoucím skrze město a v ceně vstupného máte i místní zoo. V Ostravě je zase DinoPark o dost větší, je tu více modelů i atrakcí. Takže nelze než doporučit navštívit oba, určitě to bude vždy skvělý zážitek pro celou rodinu! My už se teď těšíme na další, v ČR nám zbývají ještě tři 😊.

Stránky DinoParku Ostrava – https://www.dinopark.cz/cz/ostrava

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *