Hračky, Recenze, V Brně uvnitř

Netradiční zážitek pro děti i dospělé – virtuální realita ve vašem obýváku

Nedávno se mi naskytla možnost vyzkoušet si netradiční zážitek, a to přímo v pohodlí našeho domova. Společnost Adrop.cz mi nabídla spolupráci ve formě zapůjčení sady na virtuální realitu včetně deseti her.

Upřímně jsem nejdřív vůbec nevěděla, co si pod službou zapůjčení virtuální reality představit, ale brzy jsem zjistila, že je to vlastně úplně jednoduché. Po mailu jsem si domluvila termín, kdy mají sadu na virtuální realitu přivézt a kdy zase odvézt, pak už mi jen ve sjednaný den volal kurýr doručovací služby a domluvil se se mnou na předání. Při přebírání krabice jsem ještě podepsala předávací protokol a mohli jsme začít testovat. Vrácení pak fungovalo úplně stejně (volal kurýr, balík vyzvedl u mě doma, podepsali jsme protokol a hotovo :-)).

Přiznám se, že jsem docela technický antitalent, ale zprovoznění sady na VR bylo opravdu jednoduché a intuitivní. Přiloženým kabelem jsme propojili VR s televizí, aby si zážitek ze hry užili i nehrající členové domácnosti (je fakt sranda pozorovat nejrůznější kreace hráčů), na televizi se pak také zobrazil návod, jak dále postupovat, co mačkat…

Jako první odzkoušel virtuální realitu manžel a chvíli to vypadalo, že se na ostatní ani nedostane. Nasazené brýle Oculus Quest se mu vůbec nechtělo sundat. Chvíli rozsekával světelnými meči pohybující se kostky, chvíli lezl po skalách, chvíli blbnul s Angry Birds, zahrál si i ping pong.

Dokud jsem si brýle sama nenasadila, nechápala jsem, co ho na hrách tak chytlo. Ale dáte si brýle, chytnete ovladače a WAU je to fakt mazec. Pro člověka, který jako já nemá s VR žádné zkušenosti, je to něco neuvěřitelného. Nasazením brýlí zmizí obývák a vy se ocitáte v jeskyni, vybíráte si namířením světelného meče hru, následně už stojíte na skále nad vodopádem, trochu se vám z pohledu dolů dělá špatně…Víte, že to není skutečnost, ale ono to tak skutečně vypadá!

Pokud bych měla hodnotit hry, tak mě osobně nejvíce bavila hra Beat Saber VR, jejímž jednoduchým principem je právě rozsekávaní barevných kostek příslušným směrem a barvou meče. V jednoduchosti je krása a je to fakt sranda. Manžela zase nejvíce bavila úniková hra The Room VR, což je ale zábava na dlouhé hodiny. Strávil nad ní postupně 3 večery.

O možnost vyzkoušení virtuální reality jsme nechtěli ochudit ani kamarády, u nich měli největší úspěch „Naštvaní ptáci“. Také naše čtyřletá Kája chtěla VR vyzkoušet, ale ta byla na pochopení ovládání, a hlavně na velikost brýlí pro VR opravdu ještě malá. Každopádně i tak si zkusila aspoň prostý pohyb ve virtuální místnosti a stejně jako tatínek, nechtěla brýle vrátit :-D.

Sečteno, podtrženo, zážitek ze zapůjčení virtuální reality od Adrop.cz byl opravdu velký. Všichni jsme si užili spoustu legrace a věřím, že až děti trochu povyrostou, vyzkoušíme set pro VR znovu. Za optimální věk, kdy už si mohou děti VR naplno užít bych označila zhruba 8 let.

Máte-li tedy doma malého či velkého hráče, určitě doporučuji dopřát mu zážitek z virtuální reality třeba ve formě netradičního narozeninového dárku 😉.

Zážitek si můžete objednat zde .

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *