Knihy, Recenze

Králíčkovo přání – laskavý veršovaný příběh nejen pro děti

Jedna z nejhezčích knih, které jsme s dětmi za poslední dobu četli, kniha, která mi vehnala slzy dojetí do očí. Knihu Králíčkovo přání, v anglickém originále nesoucí velmi prostý název WISH, napsal v roce 2019 Chris Saunders.

Přiznám se, že poslední dobou už moc knih domů nekupujeme, většinu si půjčujeme z knihovny. Tentokrát jsem však udělala výjimku. Kniha je totiž celá ve verších a já už od dětství básničky miluji. Vypadá to, že i naše děti tuto mou lásku zdědily, protože k oblíbeným hrám u nás patří rýmování slov a kniha Králíčkovo přání měla opravdu nečekaný úspěch.

Jednoduchý příběh s velkým srdcem. Tak by se dala jednou větou kniha popsat. „Jednou v roce za svítání rozletí se světem přání…“, těmito verši kniha o malém králíčkovi a jeho kamarádech začíná.

Králíček má nebývalou šanci splnit si tři přání, ale co si má přát? Neví. Poradí se tedy s kamarády. Nejdříve se zeptá myšky, poté lišky a medvěda. Jejich přání jsou tak jasná a pěkná.

Co se stane, když králíček nebude myslet jen na sebe, ale raději potěší kamarády? Dosáhne sám velkého štěstí?

Knížka prostřednictvím něžných veršů a ilustrací děti nenásilně učí, že když někdy dají nesobecky přednost štěstí svých kamarádů, nakonec je může čekat větší odměna, než kdyby myslely jen na sebe.

Přečtěte si s dětmi nádherně ilustrovanou knihu Králíčkovo přání, věřím, že stejně jako my rozhodně neskončíte u jednoho čtení. U nás se Králíček těší už mnoha reprízám.

A nenásilný výchovný rozměr knihy vnímám jako velký bonus 😉.

Knihu koupíte v e-shopu Knihy Dobrovský.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *