Výlety do okolí

Indiánské hřiště, rybník, statek a cukrárna Neslovice

Indiánské hřiště v Neslovicích jednoznačně patří mezi to nejlepší, co v dané kategorii okolí Brna nabízí. Velmi prostorné hřiště na krásném místě u lesa, v srdci přírodního parku Bobrava, a navíc s bezproblémovým parkováním.

Atrakce na hřišti

Děti si tu užijí lanovku, velké pískoviště, lanovou průlezku se skluzavkou, pavučinu, lezeckou stěnu, několik druhů houpaček, včetně houpačky pro miminka. Čeká tu i houpací průlezka ve tvaru krokodýla, U-rampa pro starší děti, zahrát si můžete také ruské kuželky nebo využít fotbalové hřiště. Dokonce je tu i menší přírodní dráha pro kola.

Minigolf

Od května do září funguje v těsné blízkosti hřiště také minigolf. O letních prázdninách má minigolf otevřeno každý den od 14 do 19 hodin, mimo prázdniny je pak otevřeno ve stejný čas vždy o víkendech. Vstupné je velmi příznivé, platí se 60 Kč na hodinu pro dospělého, za dítě 40 Kč.

Lanové centrum

30.4. 2022 zahajuje sezónu také místní lanové centrum. To najdete přímo uprostřed indiánského hřiště. Ve všední dny je otevřeno až ve večerních hodinách od 18 do 20, o víkendech od 14 do 20. Více informací a aktualit najdete na webových stránkách Lanové aktivity Neslovice.

A hurá na žáby

My po zhruba dvou hodinách strávených na hřišti jsme spolu s mou maminkou a tatínkem vyrazili ještě omrknout místní rybník (trasa viz. mapa níže). Zrovna se tu rozmnožovaly žáby, takže o zábavu bylo postaráno. Děti jsme zaboha nemohli dostat pryč. Zabralo až nalákání na místní vyhlášenou cukrárnu.

Sladká odměna

Obecní cukrárnu Neslovice najdete na adrese Hlavní 23. Má příjemné venkovní posezení s menším hřištěm, kde se Váša hned pustil do těžby kamínků. Brzy nás však zima zahnala dovnitř, kde jsme nevěděli, co si ze široké nabídky zákusů a chlebíčků vybrat. Váša si samozřejmě vybral ten nejbarevnější zákusek, Kája měla výbornou makronku, já kávu, domácí limonádu a moc dobrý kokosový dort. Vyzkoušeli jsme také špičku a tematicky k zakončení krásného dne nemohl chybět indiánek.

Statek Caesar

Tentokrát jsme museli už domů, ale příště se na doporučení kamarádky chystáme ještě na Statek Caesar, kde chovají koně, krásné býčky a další zvířata. Procházka kolem ohrad se zvířaty je prý moc krásná 😊.

Tak zase někdy příště ;-).

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *