Lokální obchůdky a projekty

KOMEC ŠPAJZ – NOVÝ BEZOBALOVÝ OCHOD V KOMÁROVĚ

Včera jsem se s Pepčou a manželem vypravila do Komárova. Já šla omrknout nově otevřený bezobalový obchod Komec Špajz, Pepinka s tatínkem zamířila k nedalekému Jižanskému dvorku.

Bezobalový obchod Komec Špajz si před dvěma měsíci otevřela paní Veronika – maminka dvojčátek z Komárova. Motivovala ji nejen láska k přírodě, její životní styl a snaha o snížení množství zbytečného odpadu, ale také potřeba být blízko svým dětem, svému domovu a své komunitě.

Komec Špajz najdete tak trochu ukrytý ve dvoře v budově GiTy na adrese Mariánské nám. 617/1. Nenechte se odradit možná trochu netradičním zevnějškem, uvnitř je obchod vymazlený do posledního detailu. Velká prostorná prodejna, přehledně uspořádané zboží. Útulná sedačka se stolkem a pastelkami, kde si děti mohou během vašich nákupů namalovat obrázek. Paní Veronika zařizovala celou prodejnu sama spolu s manželem a musím říci, že se jim to opravdu povedlo.

Sortiment bezobalového obchodu Komec Špajz tvoří suché potraviny a ekologická drogérie. Nakoupíte tu na váhu těstoviny, luštěniny, ořechy, různé druhy cukru, výbornou čokoládu z tradiční české čokoládovny Janek, mouku z rodinného Pekárkova mlýna, nejrůznější koření a pro děti třeba zdravější alternativu gumových medvídků. Výjimkou v obalu jsou tu nejrůznější sušenky z Biopekárny Zemanka. Jejich kokoskám já nikdy neodolám, děti zase milují medové bio perníčky.

Stáčenou drogérii tu zastupuje ekologicky šetrná značka Tierra Verde. Do přinesené lahve či zavařovačky tu můžete pořídit třeba prací gel, nejrůznější úklidové prostředky či prostředky na mytí nádobí. Za mě mohu jednoznačně doporučit Pomerančový odmašťovač, který mi v kuchyni napáchal doslova divy, a navíc ji krásně provoněl. Vyzkoušený mám také gel na vodní kámen a WC čistič. Paní Veronika nedá dle svých slov dopustit na čistící písek, dostala jsem jeho vzorek, tak jsem zvědavá.

V obchodě Komec Špajz koupíte rovněž dekorativní kosmetiku od značky Lavera, pečující kosmetiku od zanček Nobilis Tilia, Purity Vision a Weleda. V nabídce je také široký sortiment dětské přírodní kosmetiky. Třeba mandlový olej od Nobilis Tilia je neuvěřitelně všestranným pomocníkem každé maminky. A víte, jak vymýšlejí názvy produktů ve společnosti Nobilis Tilia? Pojmenovávají je podle dětí svých zaměstnanců. Matylda, Josefínka, Jakoubek, Klárka, Míša, Vendelín…

Maminky potěší také doplňkový prodej obchodu, plnitelné kapsičky zančky Domky, znovu použitelné svačinové sáčky a krabičky. Kdo přijde do obchodu bez tašky, může si tu jednu ručně dělanou koupit. Vyrábí je paní z Komárova a do obchůdku je postupně přináší. Je skvělé, jak tu funguje sousedská výpomoc.

Závěrem nemohu nezmínit ručně vyráběné přírodní svíčky brněnských značek Rozvoněno a kendl.s. Jednu svíčku s vůní citronové trávy jsem si odnesla domů a teď mi tu při psaní krásně voní. Prý napomáhá soustředění, ale tady musím lehce protestovat, mému soustředění pomohlo hlavně to, že manžel odešel s dcerou ven a zbývající děti jsou ve školce :-D.

Bezobalový obchod Komec Špajz doporučuji ideálně navštívit osobně a jeho návštěvu spojit s nejrůznějšími atraktivitami v okolí. A že jich tu pro rodiny s dětmi je. Jižanský dvorek plný nejrůznějších zvířat, areál Kšírovka a třeba jeho minigolf, Hopsálkov s nafukovacími skákacími bublinami, Park Komárek – svět kolotočů a skákacích hradů, rozhledna… Je tu také mnoho krásných dětských hřišť, cyklostezek a in-line stezek.

Pokud je pro vás Komárov přeci jen moc z ruky, můžete vyzkoušet také e-shop Komec Špajz. Najdete jej na této adrese: https://www.komecspajz.cz/ A představte si, že i on-line se dá nakupovat bezobalově. Přesný postup je popsaný na výše zmíněném webu.

Obchod Komec Špajz je také výdejním místem pro Scuk – což je největší online farmářská tržnice. Vaše objednávky farmářské zeleniny, masa, ovoce, mléka…si pak můžete jednoduše v Komecu vyzvednout.

Takže lahvičky, krabičky, pytlíčky, znovupoužitelné sáčky, zavařovačky do tašky a hurá do Komárova. Paní Veronika už se na vás těší a nebojte, pokud přijdete nevybavení, určitě vám nějaký ten obal půjčí a úplně nejraději vám jej znovu naplní.

Stránky Komec Špajzhttps://www.komecspajz.cz/

FB Komec Špajz https://www.facebook.com/komecspajz

IG Komec Špajzhttps://www.instagram.com/_komecspajz/

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *