Lokální obchůdky a projekty, V Brně venku

Utrhčíslo – bojovka v reálném prostředí Brna

Venku začíná být poněkud pošmourno a na dlouhé hraní na hřišti už to není. Nevím, jak vaše děti, ale ty naše klasické bezcílné procházky příliš v oblibě nemají, ale jakmile mohou plnit cestou úkoly, mohou hledat stopy či dokonce poklad…je to úplně něco jiného. To se pak nachodí i několik kilometrů v pohodě a bez řečí.

Ráda bych vám dnes představila projekt Hradějov, který dětem přináší pohádkové bojovky odehrávající se přímo v reálném prostředí města Brna. My si minulý týden zahráli hru s názvem UTRHČÍSLO, první ze série her Hradějov. Další dvě hry se aktuálně připravují.

Utrhčíslo je hra pro rodiče s dětmi od 4 do 10 let, já bych však řekla, že ideální konkrétně pro tuto hru je, když už děti umí aspoň trochu počítat, poznávat čísla. Takže tak 5, 6 let…

Jak už název napovídá, ve hře půjde o čísla. Utrhčíslo je podivná bytost, kulatého, zavalitého vzrůstu libující si v požírání všemožných čísel. Rád si pochutná na letopočtu, miluje počítání schodů, sloupů či dělových koulí. Budete-li si chtít zahrát jeho hru, vezme vás do centra města Brna a provede vás po zhruba dvoukilometrovém okruhu začínajícím na Šilingrově náměstí a končícím na nádvoří hradu Špilberk.

Abyste mohli hru hrát, je potřeba zakoupit si knihu s herním plánem. To můžete udělat na webu – HRADĚJOV.CZ nebo v Informačních centrech – IC Pod Krokodýlem a IC To je Brno. Pokud koupíte knihu Utrhčíslo na webu, přijde vám do pár dní poštou a můžete vyrazit hrát.

K samotné hře pak nepotřebujete nic jiného než zakoupenou knihu a tužku pro zapisování odpovědí. Po splnění všech úkolů z knihy stačí výsledek napsat na mail: info@hradejov.cz a poštou vám pak dojde osobní dopis od Utrhčísla spolu s malou odměnou za vyřešení úkolů.

Hra Utrhčíslo není vhodná pro kočárek, my jej sice měli, ale museli jsme jej s manželem na mnoha místech přenášet kvůli schodům. Máte-li malé dítě, doporučuji spíše nosítko. Případně nosiče 😉. Na webu Hradějov píší, že hra vám zabere zhruba hodinu a půl, nám zabrala asi tři hodiny. Ale je pravda, že jsme se na trase hodně zastavovali, svačili, hráli si na hřišti, koukali na zvířátka…Na trase potkáte také móooc dobré občerstvení.

Hra stojí 400 Kč, je moc pěkně propracovaná a kniha ke hře má krásné ilustrace. A napnutí při čekání na závěrečný dopis s odměnou od Utrhčísla také stojí za to 😊. Tak pěkné hledání a málo bloudění…

Stránky projektu Hradějov – https://www.hradejov.cz/

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *