Hračky, Lokální obchůdky a projekty, Recenze

Agátin svět – krámek, kde nemají krámy

Kdo by neznal Agátin svět, obchod, kde hračky dávají smysl. Za těch pár let, co se Agátin svět rozšířil také do Brna, se, troufám si říci, dostal minimálně do povědomí každého rodiče malého dítěte. Z původního mini krámku na Pekařské ulici se po dvou stěhováních přemístil Agátin svět na stávající adresu Starobrněnská 13, kde už má prostoru o poznání více, ale i tak to možná nebude časem stačit.

Agátě se daří a já se vůbec nedivím. Vždyť smysluplné hračky, které nejsou jen dalším „krámem“ válejícím se v rohu pokojíčku, chce pořizovat stále více rodičů. A nebudeme si nic nalhávat, rodič hledá v hračkách spojence pro zabavení dítěte, aby měl aspoň někdy chvilku pro sebe a smysluplné hračky v tomto směru rozhodně vyhrávají, protože děti vtáhnou do hry na delší čas ;-).

My dnes měli se synem možnost vyzkoušet si spoustu hraček od Agáty v rámci příjemného herního dopoledne, které pro nás v brněnské pobočce připravili. Syn byl nadšený hlavně z edice Piráti a rytíři, což je neskutečně propracovaná záležitost umělecké značky Djeco. Loď i hrad jsou ze dřeva a je k nim možné dokupovat postupně figurky pirátů a rytířů. Vašík už je rozhodnutý, že loď bude mít hlavní místo v seznamu dárků od Ježíška. Pro holčičky (nebo kluky, které nebaví piráti) má Djeco zase edici Princezny a víly a k nim nádherné dřevěné domečky.

Pohráli jsem si také s oblíbenou magnetickou stavebnicí Smart Max, která u nás doma patří k nejoblíbenějším hračkám napříč věkovým spektrem dětí. Roční Pepinka spojuje magnetické tyčky a kuličky, tříletý Vašík staví nejrůznější magnetická monstra a konstrukce a Pětiletou Káju baví hlavně spojování zvířátek, stavění ohrad…Smart Max je za nás top značka a vydrží opravdu všechno. Fakt bych řekla, že tuto stavebnici nelze zničit, leda by vám ji sežral pes, ale zas by pak aspoň sám držel na vodítku :-D. Ostatně stavebnici si můžete kdykoli vyzkoušet přímo v prodejně Agátin svět.

Velmi se nám líbily také magnetické knihy s nejrůznějšími tématy. V nabídce jsou Zvířátka, Princezny, Dinosauři, Dopravní prostředky…U Vašíka vedli dle očekávání Dinosauři.

Na dlouho nás zabavila také dřevěná kuličková dráha Kullerbü se zvukovými efekty a skvělá byla také nabídka deskových her. Je neskutečné, jaké množství deskovek existuje už i pro nejmenší děti třeba od dvou let.

Nejrůznější kreativní krabice jsou pak kapitolou samy pro sebe. Vyškrabovací obrázky, vyšívací obrázky, lepení mozaiky, vyrábění masek, koláže, samolepky, vyrábění náramků…v prodejně Agátin svět najdete snad největší výběr kreativních sad pro děti každého věku. Tyto hračky já velmi oceňuji také proto, že je možné je po “dovyrábění” po čase šetrně zlikvidovat a nezabírají tak místo v malém bytě :-D.

Pro nejmenší děti mi přišly naprosto parádní textilní knihy značky Lilliputiens. Super tip pro ty, kteří si (jako já) sami na quiet book netroufnou .

Nemůžu vám do článku vypsat všechno, co se nám u Agáty líbilo, ale určitě doporučuji podívat se na jejich skvěle vymyšlený e-shop, kde si jednoduše můžete hračky filtrovat podle věku, pohlaví, zálib…snadno tak najdete ten pravý dárek, pro každé dítě.

Anebo zajděte rovnou do prodejny Agátin Svět na Starobrněnské, kde vám milé prodavačky rády s výběrem hraček poradí. A až budete odcházet, můžete si jako bonus hned vedle prodejny dát kafe a trdelník, jako jsme to udělali dnes my. Ať je spokojenost na všech stranách 😊

Stránky e-shopu Agátin svět – klik sem.

A za odměnu, že jste dočetli až sem, máte s kódem AFF10 SLEVU 10 % NA VŠE.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *