V Brně venku

S kočárkem za sportem na Palačák

Už to tak bývá, že člověk někdy s dětmi procestuje takřka celou republiku, ale pořádně neví, co má kousek za barákem. Včera mě o tom přesvědčil náš rodinný “na pohodu” výlet na Palackého vrch, lidově řečeno Palačák.

Bydlíme v Žabinách, takže Palačák máme opravdu co by kamenem dohodil, přesto jsme tu už nějaký ten rok nebyli. Včera jsme měli hrozně pomalé ráno, nějak jsme se nemohli vyhrabat z postele, teda hlavně já…děti rozházely co mohly, manžel plánoval jít sekat zahradu…ale nakonec jsme v 11 hodin přeci jen vyrazili na rodinnou procházku s cílem dát si trochu do těla a dobýt Palackého vrch.

Pokud nejste místní, je pro Vás nejlepší dojet na zastávku Rosického náměstí a odtud se vydat pěšky směrem k lesní školce Lištička. Už z dálky uvidíte dvě bílá teepee v areálu školky. Pak už stačí jít kolem jejího plotu k informační tabuli Palackého vrch a pak stále do kopce až na vrchol. Trasu v pohodě zvládnete také s kočárkem.

Cesta od školky na vrchol je dlouhá necelý kilometr, my ji přesto šli s dětmi asi dvě hodiny 😊. Mohla za to jednoznačně dvě bezvadná dřevěná hřiště, která jsme cestou objevili. Pro mě to byla naprostá novinka, matně si pamatuji, že už pár let zpět tu jakési hřiště bylo, ale toto opravdu zářilo novotou, a navíc u druhého hřiště přistavěli také velké multifunkční hřiště na fotbal, basket…a je tu také starý stůl na pinec.

U prvního dřevěného hřiště se můžete těšit na pískoviště, průlezku, dvě pružinové houpačky, houpačku pro dva, ohniště a bezva posezení. U druhého pak najdete opět průlezku, pingpongový stůl a velké oplocené, volně přístupné hřiště s umělým povrchem. Děti se tu vyřádily pořádně, vůbec nechtěly odejít. Cestou jsme potkali také plno domečků pro menší i větší skřítky a mnoho zalaminovaných úkolů 😉.

Na vrcholu kopce vás pak čeká památník, posezení a opět ohniště, nad nímž však visí cedule rozdělávání ohňů zakázáno, tož tak je to s tou lidskou poslušností :-D.

Zpět jsme šli kolem vodárny a sportovního areálu Pod Palackého vrchem a za ušlapané kilometry se odměnili v naší oblíbené restauraci Rubín, kde mají pro děti venkovní průlezku s houpačkou a pískovištěm. Jo a uvnitř akvárko s Nemem a Dory 😉.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *