V Brně venku

Parníkem na Kozí horku

Už dlouho jsem plánovala vzít děti na parník. Přeci jen od Kájiných třetích narozenin už nějaký ten pátek uběhl a ona ještě nikdy na parníku nebyla, a to máme babičku hned u přehrady. A jak to tak bývá, když nejde Mohamed k hoře, musí hora k Mohamedovi – výlet parníkem nám naplánovaly tety z příměstského tábora rodičů s dětmi, kam jsem nás s Kájou přihlásila.

Kájina první jízda parníkem nebyla pravda dlouhá, jeli jsme jen jednu zastávku na Kozí horku, ale na poprvé to stačilo. Otestovali jsme, že se Káje jízda líbí, a příště dáme třeba i Hrad Veveří.

Na Kozí horce jsem byla naposledy s babičkou, když mi bylo asi tak osm roků. Pamatuji si jen, že jsem si dávala u stánku „Kolorku“ a že jsme se koupaly, víc ani ťuk. A tak jsem dnes s nadšením objevovala, že je Kozí horka vlastně moc prima místo pro děti.

Voda snadno přístupná po schůdcích, moc pěkné hřiště hned u výstupu z parníku, hřiště na petanque a beach volejbal (se super jemňoučkým písečkem), stoly na ping pong, kousek dál pak lanovka pro děti a houpačka s dalším pískovištěm. Je tu i příjemná restaurace s docela bohatou nabídkou jídel (nemají tu jen ten klasický smažák :-D) a dobrou kávou.

Odpoledne za námi dorazil i tatínek s Vašíkem, tak jsme se poprvé společně projeli na člunu.

Byl to krásný lodní den, příjemně zakončený nákupem trdelníku a točené zmrzliny z Opočna v přístavišti. Mňam 😊

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *