Dovolená s dětmi

Chalupa Hedeč – opravdový ráj pro děti

Když měla Kája asi půl roku naznala jsem, že bych potřebovala změnit každodenní stereotyp a na chvilku někam vypadnout. Zalarmovala jsem proto spolužačky z gymplu, tedy ty, co už také měly doma nějaké ty přírůstky, a domluvila jsem společnou dovolenou.

Výběr místa a konkrétní chaty zůstal na mě. Měla jsem jasné požadavky, jelikož pojedeme s malými dětmi ve věku 3 měsíce až 4 roky, musí být chata především přizpůsobena dětem. Nechtělo se mi tahat cestovní postýlky, lůžkoviny, nočníky, dětskou židličku…a další „blbinky“.

Po chvíli pátrání jsem narazila na Chalupu Hedeč, a ta měla vše. Pět samostatných prostorných ložnic, několik dětských postýlek, dětské židličky, nočníky, redukce, přebalovací pult, vaničku, dokonce i pračku se sušičkou (to ocenily „látkovací“ maminky). No prostě na co si člověk vzpomene a co kolikrát ani doma nemá 😀 (jako třeba já tu sušičku). Navíc tu byla krásná dětská herna uvnitř domu a velké hřiště na zahradě.

Chata se už podle fotek všem zalíbila a realita byla snad ještě lepší. Děti řádily na trampolíně, hrály si na velkém pískovišti, houpaly se v síti, schovávaly se v dětském domečku. Společně jsme opékali špekáčky, dalo se i grilovat.

Okolí navíc umožňovalo spoustu výletů s kočárkem. Co by kamenem dohodil rozhledna na Dolní Hedeči, pěknou procházkou kolem výběhů kraviček a ovcí se došlo k známému poutnímu místu – Hoře Matky Boží. Do Králík pak vede krásná křížová cesta, my ji teda s kočárkem zdolali, ale to bych doporučila jen velmi otrlým jedincům, lepší je to určitě s nosítkem :-D. V Králíkách mají taky super cukrárnu, takže děti budou určitě spokojené. A chcete-li se dobře najíst, zajděte do rodinné restaurace Kačenka, ta je v Hedči a širokém okolí vyhlášená. Zavoláte-li si předem, dá se tu třeba domluvit i stravování. My chodili na kafíčko a domácí borůvkový koláč od paní majitelky. Mňam.

Autem se pak dá podniknout výlet na nedalekou Stezku v oblacích. Unikátní rozhledna, kterou pohodlně zdoláte i s kočárkem, určitě stojí za návštěvu. Pro děti pak bude velkým zážitkem místní Mamutíkův vodní park – úplný ráj pro malé vodomily. Řekněte, které dítě nemiluje ráchání ve vodě?

Na chatě je perfektní i to, že Vám majitelé hned doporučí místní starousedlíky, u nichž si můžete třeba objednat ryby, zabijačkové speciality nebo nějakou tu sladkost. My využili nabídky paní sousedky na upečení jahodového dortu. A že byl luxusní 😊.

Na chalupu Hedeč, její nádherné okolí, louky plné květin, pastviny s dobytkem a skvělou restauraci Kačenka, budu ráda vzpomínat. Věřím, že jsme tu nebyli naposledy 😊.

Stránky Chalupy Hedeč – http://www.chalupahedec.cz/

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *