Výlety do okolí

Hospůdka a farma na Haldě v Boršicích

Hospůdku na Haldě jsem objevila úplnou náhodou, když jsem hledala místo na vyvenčení dětí při dlouhé cestě z dovolené v Tatrách. Nechtěla jsem jít na oběd do klasické restaurace, kde bych musela trnout, co zas ti mí raubíři provedou, protože co si budeme povídat, v klidu se naobědvat s malými dětmi v restauraci, která není na děti zařízená je „Mission Impossible“. Chtěla jsem najít nějakou restauraci se zahrádkou a hřištěm, a nakonec jsem našla ještě mnohem víc.

Hospůdka na Haldě se nachází v obci Boršice na Uherskohradišťsku zhruba hodinu jízdy autem z Brna. Pro děti je to tu jedním slovem ráj. Spousta vodních atrakcí, včetně super vodního děla, mlýnků, staré pumpy. Nádherné hřiště s domečkem, trampolínou, originálními houpačkami, průlezkami, skluzavkou, pro větší děti je tu i lanovka. A navíc spousta zvířátek, z nichž některá mohou děti i krmit (mají tu automaty se žrádlem podobně jako v ZOO).

Ze zvířat tu najdete například ovce, kozy, prasátka, krávy, koně, všelijakou drůbež…Přímo na zahrádce v restauraci pak mají udělaný krásný výběh pro morčata, ke stolu nás přišla navštívit i kočka.

Jídlo bylo moc dobré, mají i fajn nabídku dětských jídel (klasické nugetky s hranolkama tu nečekejte:-D). Pokud nechcete na oběd, můžete si dát třeba jen limču, točenou zmrzlinu či super ledovou kávu.

A kdybyste tu nechtěli strávit celý den (děti by ho tu dle mého názoru klidně strávily), můžete si udělat i plno krásných výletů do okolí. Co by kamenem dohodil najdete hrad Buchlov, zámek Buchlovice, kousek je to i na Velehrad a do krásného Archeoskanzenu Modrá (tady to mám obzvlášť ráda, měla jsem tu svatbu 😊). Okolí Buchlovských hor je vůbec bohaté na nádherná místa k poznávání. Takovým, trochu utajeným místem, je i nedaleká Smraďavka, ale o té až v příštím článku.

Stránky Hospůdky na Haldě – http://www.haldaborsice.cz/

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *