Výlety do okolí

Hřiště v Lelekovicích – skvělá zábava na celý den

Dobrých a originálních hřišť pro děti není nikdy dost, tak jsme ve snaze zkusit zase něco nového vyrazili na doporučení maminčiny kolegyně z práce v neděli odpoledne do nedalekých Lelekovic. Od nás ze Žabin, co by kamenem dohodil, autem jsme tu byli zhruba za 10 minut. Zaparkovali jsme kousíček od obecního úřadu, naproti restauraci Babí lom. Od auta jsme ušli pár kroků ulicí K Hasičce a byli jsme na místě.

Jděte ulicí K Hasičce a jste tam 🙂

Hřiště s lanovým centrem Lelekovice (jak jej nazývají v mapy.cz) je vážně prvotřídním místem pro děti všech věkových kategorií. Pro nejmenší jsou tu nízké průlezky, pružinové houpačky, pískoviště, housenkový tunel…Pro trochu starší děti pak naprosto boží lanová průlezka, na jejíž zdolání potřebovala naše pětiletá Kája asi půl hodiny, takže já měla neuvěřitelně dlouhou chvíli pohody na lavičce.

Určitě si s sebou vezměte také kola a odrážedla, na hřišti najdete také uměle vytvořený okruh pro cyklisty, tzv. pumptrack. Naše děti byly na pumptracku vůbec poprvé v životě, ale určitě ne naposledy. Neuvěřitelně to oba bavilo. První kola byla pravda trochu rozpačitá, ale pak už se oba rozjeli a jezdili jak draci :-D. Kája na kole, Vašík na odrážedle. Později k večeru tu jezdili i prcci na plastových motorkách, takže určitě i nejmenší mohou vyzkoušet.

Na hřišti najdete také klasické houpačky, pingpongový stůl a venkovní posilovnu, kdyby náhodou měli rodiče moc energie a nechtělo se jim relaxovat na lavičkách :-D.

Výhodou hřiště je také jeho poloha hned u potoka Ponávka. Děti si tak mohou v teplejších dnech máčet nožky ve vodě, brodit se přes potok, pouštět lodičky nebo jako my gumového žraloka, který nám nebýt duchapřítomného cizího tatínka nejspíš už odplaval do moře :-D. A za mostkem přes potok už je les, což se hodí, budete-li mít s sebou jako my psa 😉.

A ještě jedna velká výhoda na závěr, mnoho rodičů si nosilo přímo na hřiště pivko či limču z nedaleké restaurace Babí lom, normálně ve skle, na pohodu 😊. Inu, Lelekovice zábavy nejvíce, snad nás tu brzy nebudou tisíce!

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

3 Comments

  1. na celé den to nejni, ale na chvilku dobrý 🤣

    1. Brněnská máma says:

      Asi záleží, jak velké máte děti. My na hřišti strávili asi 4 hodiny 😉

  2. […] Pokud nebudete spěchat domů, rozhodně se doporučuji po návratu k restauraci Babí lom stavit na nedalekém hřišti. Hřiště s lanovými prvky a pumptrackem se nachází asi 3 minuty chůze od restaurace hned vedle místní hasičské zbrojnice a patří k nejlepším, která lze v okolí Brna potkat. Samostatný článek jsem mu věnovala zde. […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *