Výlety do okolí

Výlet do Mokré-Horákov – luxusní bistro, rozhledna, hřiště i zábavní areál

Obec Mokrá-Horákov je moje srdcovka. Nachází se na okraji Moravského krasu, láká na krásnou přírodu, volně přístupné jeskyně, z nichž nejznámější je jeskyně Pekárna – kukněte na náš jeskynní výlet zde, jsou tu také pěkná dětská hřiště, rozhledna, a především bistro mé nejlepší kamarádky Martiny.

Rodinný podnik Cafe Bistro Bar Mezi stromy už možná z mých četných příspěvků a článků znáte. Nachází se, jak už název napovídá, opravdu v klidném prostředí lesa, ve stínu stromů, mají tu výbornou kuchyni i bezvadné hřiště pro děti přímo u kavárny. Koupit si tu můžete mimo jiné i luxusní dobročinné makronky a přispět tak na chráněné bydlení pro lidi s autismem.

My se při naší víkendové návštěvě bistra posilněni dobrým jídlem tentokrát vydali na místní rozhlednu. Ta se nachází na mírném návrší Skalky na severním okraji Mokré přímo vedle opraveného vodojemu Skalky u Mokré a je volně přístupná. Rozhledna není nijak vysoká, ale za hezkého počasí vidíte i na Pálavu. Jen pár metrů od rozhledny se pak nachází menší dětské lanové hřiště.

Náš druhý výlet směřoval naopak do druhé části obce, do Horákova. Šli jsme kolem Kaple Mitrovských příjemnou procházkou vhodnou i pro odrážedla podívat se na Veřejný zábavní areál Bunkr.

Areál je bývalou raketovou základnou protiletecké obrany nejen města a dnes se postupně mění v zábavní areál pro širokou veřejnost. V sobotu se tu konaly zabijačkové hody, pořádají se tu jízdy na koních i ponících, můžete si zastřílet ze vzduchovky, prohlédnout si vojenská auta, pohrát si na místním hřišti s obrovským pískovištěm, trampolínou, skluzavkou…

Je možné domluvit si také komentované prohlídky, vyhlídkové lety vrtulníkem, jízdy v obrněném transportéru, airsoftové hry…Funguje tu také okénko s občerstvením a každý víkend tu pořádají nějaké akce, více na jejich FB či webu.

Ať už vyrazíte do Mokré-Horákov za jakýmkoli cílem, chybu určitě neuděláte. My jeli autem, cesta trvá asi 20 minut, využít můžete také přímé autobusové spojení z Úzké, jezdí sem bus číslo 701 a cesta trvá zhruba 30 minut.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *