Výlety do okolí

Vláčkovýlet do České s malou procházkou do Jehnic a opékáním špekáčků

Někdy méně, znamená více. A přesně to platí o našem malém dopoledním výletu s turistickým kroužkem do České. Vyrazili jsme vlakem z nádraží Královo Pole (ale můžete i z Hlavního nádraží a dalších zastávek) a cesta do České nám zabrala pouhých 7 minut. Jedinou nevýhodou nádraží Královo Pole je, že tady není výtah, na nástupiště tak musíte kočárek vynést nebo vydrncat.

Vlak také není nízkopodlažní, ale jsou tu k dispozici vagony pro kola, takže s kočárkem se vejdete (nás jelo asi 6 kočárků a vzájemně jsme si pomohli, i náš široký Thule (ze mě nejlepší kočár pro výlety na světě) se vlezl).

Samotná trasa výletu je úplně v pohodě sjízdná kočárkem. Nejprve vás čeká cesta po rovině a asfaltce, následně si vyšlápnete jeden kilometr do mírného kopce po lesní cestě. Na druhém kilometru trasy potkáte ohniště, takže doporučuji vzít s sebou špekáčky, těsto na trdelníky, kukuřici…no prostě, kdo má, co rád a můžete opékat.

Část trasy lemuje Naučnou stezku Krajem říčky Ponávky a následně Stezku zdraví Brno-Lelekovice. Těšit se můžete na rybníčky, skály, již zmíněné ohniště a krásnou budovu bývalého nádraží Jehnice.

Výlet jsme zakončili u autobusové zastávky Jehnice na náměstí 3. května. Je super, že Jehnice už jsou vlastně Brno, takže na šalinkartu případně průkazku pro doprovod dítěte nic nedoplácíte. Pokud byste měli hlad, můžete zajít na oběd do restaurace Obecní dům, kterou najdete také na nám. 3. května 221. Na náměstí je také menší dřevěné dětské hřiště.

Autobusem z Jehnic jsme dojeli opět na nádraží Královo Pole a pak už hurá domů.

Celkově trasa měří 3,3 km a zvládnou ji v pohodě i malí chodci. Náš čtyřleťák bez řečí v pohodě šlapal.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

2 Comments

  1. Hana says:

    Dobrý den, mohu poprosit o bližší info k tomu Vašemu turistickému kroužku? Berete nové členy? 🙂

    1. Dobrý den, omlouvám se za pozdní odpověď :-). Chodíme do kroužku Kořínci od SVČ Lužánky pracoviště Lata, ale myslím, že teď volná místa nejsou. Zkuste mrknout na jejich web 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *