Dovolená s dětmi

Prima zastávka s dětmi cestou do Chorvatska nebo do Alp

Dnes mám pro vás jeden bezva tip, kde si s dětmi udělat zastávku při cestě autem do Chorvatska nebo třeba Rakouských Alp.

Letošní Silvestr jsme strávili právě u kamarádů v Rakousku a dostali jsme od nich bezva tip, jak poměrně dlouhou cestu po dálnici A2 vedoucí přes Vídeň směrem na Graz, proložit příjemnou zastávkou pro celou rodinu.

Na 57. km (něco málo přes dvě hodiny od Brna) doporučuji sjet do vesničky Seebenstein. Vesnička je v podstatě hned u dálnice, cestu vám tato odbočka prodlouží asi o 5 minut i s návratem zpět na dálnici. Samozřejmě čas, který ve vesnici strávíte je už jen na vás.

Ve vesnici Seebenstein mají bezvadné dětské hřiště, u kterého se dá na poměrně velkém neplaceném parkovišti krásně zaparkovat (viz. Mapa). Na hřišti děti čeká lanovka, prolézací hrad, kladkostroj pro nabírání písku, několik skluzavek, tunel, lanové atrakce pro menší i větší děti, trampolína, houpačky a v teplejších měsících také vodní prvek, kde si děti mohou hrát s korýtky, zastavovat a pouštět vodu, nabírat do konviček….

No zkrátka pěkné hřiště v pěkném parku. Pokud se budou chtít protáhnout také rodiče, mohou využít místní venkovní posilovny.

Pokud vám nebude stačit dovádění na hřišti, můžete se ještě projít ke krásnému hradu Seebenstein, který se nachází na kopci přímo nad hřištěm. Cesta k němu vám zabere zhruba půl hodiny, ale návštěva rozhodně stojí za to. Teď v zimě byl hrad sice zavřený, ale i zvenku šlo o dechberoucí podívanou a díky mlze i dost tajuplnou.

Vyprávěli jsme si s dětmi o hradních strašidlech, bílé paní, prošli jsme hradní bránou i po mostě přes hradní příkop a klíčovou dírkou jsme nakukovali na nádvoří. Cestou zpět jsme ještě prozkoumali malou jeskyni Templerhöhle, ke které je přístup vskutku dobrodružný.

Celkově nám zastávka v obci Seebenstein zabrala asi dvě hodiny, chtěli jsme si tu dát i oběd, ale bohužel bylo všude zavřeno. Každopádně přímo u dětského hřiště je restaurace i kavárna, takže třeba v létě bude možné spojit zastávku i s případným občerstvením😊.

Tak příjemnou cestu, která sama o sobě vytváří spoustu krásných cílů…A nejlepší je, když ty cíle unaví děti natolik, že pak zbytek cesty prospí. Což tady bylo krásně splněno.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

2 Comments

  1. Monika says:

    Dobrý den, velmi děkujeme za úžasný tip na dětské hřiště po cestě do Chorvatska. Děti jsou nadšené :-)…a můžeme pokračovat dál v cestě. Monika

    1. Tak to mám velkou radost, že se tip hodil 🙂 Užijte si dovolenou!!!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *