V Brně uvnitř

Mateřské centrum Sedmikráska – volná herna pro děti a spousta kroužků pro celou rodinu

Od návštěvy krásného Mateřského centra Kuřátka v centru Brna (samostatný článek zde) jsem zkoumala, zda takových fajn center s herničkou pro děti, není v Brně víc.

Při průzkumu jsem narazila na Mateřské centrum Sedmikráska, které najdete v Novém Lískovci na ulici Oblá 51. A tak jsme se dnes dopoledne vypravily s Pepčou na výzvědy.

Mateřské centrum nabízí zájemcům širokou škálu kurzů pro rodiče s dětmi, pořádá i jednorázové akce, mým cílem však byl hlavně průzkum místní volné herny, kam můžete přijít každý všední den od 8:30 do 12:30.

Vstupné do herny je velmi příznivé, platí se buď 50 Kč za hodinu (ta nám rozhodně nestačila) nebo 80 Kč za dopolední čas dle libosti. Cena je za rodinu, takže je jedno, zda máte s sebou jedno nebo dvě dítka.

Abyste se dostali do centra, musíte zazvonit. Následně si v poměrně malé šatně odložíte věci/kočárek a zujete boty (pokud nechcete nechat dítě běhat v herně v ponožkách, vezměte si s sebou přezůvky) a už můžete pokračovat do herny.

Ta se skládá ze dvou místností. V první části najdete celoplošný měkký koberec, sedačku, podsedáky, omyvatelnou herní podložka pro nejmenší miminka i s hrazdičkou. Je tu také dětská kuchyňka Ikea s příslušenstvím, teepee stan, nástěnný herní modul na jemnou motoriku a spousta hraček, které si můžete půjčit dle libosti dětí.

Pepinka si nejvíce hrála s panenkou, telefonem a kostkami.

Druhá část dětské herny je v podstatě výtvarna. Je tu velký stůl a spousta dětských židliček kolem. Děti si tu mohou malovat – papíry a pastelky jsou k dispozici.

Ve výtvarně najdete také bazárek věcí, můžete si tu za pár korun koupit třeba oblečky či hračky pro děti. K prodeji jsou tu také knihy.

V MC Sedmikráska funguje také Knihovnička Sedmikrásky, kde si za poplatek 10 Kč můžete půjčit na měsíc odbornou literaturu k tématu mateřství, rodičovství…

K herně přísluší také moc krásně vybavená kuchyň, kde je k dispozici i příjemné občerstvení. Za drobný peníz si tu můžete uvařit čaj, kávu, v lednici jsou výborné zákusky (my dnes s Pepi vyzkoušely luxusní Míša dezert) a dnes byly k prodeji třeba i linecká kolečka. Občerstvení si musíte sníst v kuchyňce, do herny se nosit nesmí.

V předsálí je také Family Point, místo, kde může prcka přebalit, nakrmit…

Součástí centra jsou samozřejmě také toalety vybavené nočníky a redukcí na záchod.

V MC Sedmikráska můžete uspořádat také oslavu dětských narozenin – více informací o pronájmu najdete zde.

V herničce jsme dnes ve společnosti dalších dvou maminek strávili asi dvě hodiny, bylo tu velmi příjemně a určitě se ráda zase vrátím.

Volná herna není nijak velká, ideálně mi přišla tak pro 5-6 rodičů s dětmi, prý jsme dnes měli štěstí na málo lidí, tak bůhví, jak to tu vypadá v jiných dnech. Dnes vládla pohoda.

Cestou z herny jsme se ještě s Pepčou stavily na originálním hřišti ve stylu Sněhurka a sedm trpaslíků. Hřiště najdete asi 3 minuty pěšky od MC Sedmikráska přímo za supermarketem Albert.

Nejbližší zastávka MHD pro cestu do MC Sedmikráska se jmenuje Koniklecová, my tu s Pepčou nastoupily na trolejbus 26 a hurá zase domů.

Stránky MC Sedmikráska – https://www.mcsedmikraskabrno.cz/

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *