V Brně uvnitř

Solná jeskyně Orchidea – osolte si život!

Nedávno jsem vám na blog psala o naší návštěvě Solné jeskyně Kamenná panna na Orlí ulici v centru Brna (článek zde). Vášu hraní v soli nadchlo natolik, že se pořád ptá, kdy vyrazíme znovu. A protože já ráda zkouším nové věci a prozkoumávám nová místa, vyrazili jsme se tentokrát nasolit do Solné jeskyně Orchidea.

Solná jeskyně ORCHIDEA se nachází u nás v Žabinách v KD Rubín v budově MEDISPOLu na adrese Makovského nám. 2.

Na webové stránce jeskyně jsou vypsány dětské hodiny. Vstup je vždy v celou hodinu na 45 minut, cena je za mě velmi příznivá – s rodinnými pasy jsem platila za sebe a dvě děti do 8 let 150 Kč. Jinak je cena 180 Kč (a dvě děti do 8 let jsou k dospělému vstupu zdarma).

Určitě je třeba udělat rezervaci předem, termíny měli už celkem dost obsazené. Možná to bude i aktuálně probíhající slevovou akcí na vstupy do jeskyně na Slevomatu.

Jeskyně je opravdu malinká, mnohem menší než Kamenná pana, pohodlně se sem vejdou maximálně dvě rodiny. Za mě ideální místo, kam se zašít s kámoškou a dětmi, když venku není moc vlídné počasí a chcete udělat něco pro zdraví.

Pro děti je v jeskyni k dispozici malá skluzavka, pár hraček a určitě zaujme tropické akvárium. Maminky si mohou posedět v lehátku.

Jídlo a pití se do jeskyně nosit nesmí, takže zapomeňte na kafe, ze soli by se blbě dostávalo.

Veškeré informace o jeskyni ORCHIDEA najdete na webu:  http://www.solna-orchidea.cz/

A ještě tip na závěr. Pokud se do jeskyně vypravíte, mějte s sebou ideálně co nejméně věcí a kočár taky není úplně výhra. Prostor před jeskyní je dost malý, já teda kočárek měla, ale kdyby se tu sešly dva, už by byl celkem problém. Ani místa na odkládání věcí tu moc není, prostě celkově je to tu takové pidi. Do jeskyně se také nesmí v botách. Je třeba mít přezůvky nebo prostě být v ponožkách (doporučuji vzít náhradní).

Ale věřím, že i pidi prostor dokáže pěkně ozdravit. Každopádně dlouhodobou zkušenost s návštěvami solných jeskyní nemám. Pokud ji máte a chtěli byste sdílet své zkušenosti, budu moc ráda za komentář 😊.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *