V Brně uvnitř

Bongo je zpět – skvělá herna v nových prostorách Avion Shopping Park

Není lepší způsob oslavy Valentýna než strávit krásný den s těmi, které nejvíc milujete. My si včera jako celá rodina vyrazili do Bonga – nově otevřeného zábavního parku pro celou rodinu. Nové prostory našlo Bogo přímo v Avion Shopping Park a musím říct, že mu opravdu sluší. Vše je tu nové, čisté a hlavně přehledné.

Pokud budete chtít s dětmi vyrazit do Bonga, tam můžete buď přijet autem a zaparkovat na obřím parkovišti nebo se svézt autobusem č. 67, který jede z Jundrova přes Královo pole, střed města i hlavní nádraží a zastavuje na zastávce Avion Shopping Park. Bongo se nachází hned vedle vchodu do Tesca.

Otevřeno je od pondělí do pátku vždy od 14 do 19 hodin, o víkendech a svátcích pak od 10 do 19 hodin. Pro rodiče s malými dětmi je otevřeno také ve středu dopoledne od 9:30 do 11. Speciální vstup pro rodiče s malými dětmi mi přijde úplně super, prckové si mohou v klidu, bezpečí a za zvýhodněnou cenu zařádit.

My včera dorazili hned na otvíračku ve 14 hodin a ze začátku jsme měli spoustu atrakcí skoro jen pro sebe. Později, kolem 16 hodiny se herna zaplnila víc, ale pořád tu byl dostatek prostoru pro řádění i odpočinek rodičů – stolků, židlí i nejrůznějších vaků na ležení je tu dost.

V hale se nachází spousta atrakcí, které nabízejí nezapomenutelné zážitky nejen pro děti – rodiče si mohou atrakce taky vyzkoušet. Každá z atrakcí představuje jiný světadíl či zemi. Za jediný den tak můžete společně uskutečnit dobrodružnou cestu kolem světa.

Pepince se nejvíce líbilo v první části pro menší děti – v Antarktidě. Užívala si průlezku, skluzavky, balonky či stavění z obřích lego kostek. Váša s Kájou nadšeně lezli na sopku, skákali z tlamy obřího draka a když vběhli do průlezového labyrintu, nevěděli jsme o nich možná dobrou hodinu.

Ale nemusíte se bát, že by se vám menší prckové v průlezkách ztratili. Na Bongu je super, že všude můžete s nimi. Průlezka je dostatečně vysoká, takže se ani nebudete muset ohýbat. Já s Pepinkou jezdila na obřích skluzavkách, na bobech po speciální dráze, zaskákaly jsme si na trampolíně a zdolaly jsme spoustu překážek.

Kája s Vášou si užili také lezení na horolezecké stěně a hraní fotbalu a basketu s tatínkem na hřišti. Za příplatek 20 Kč se povozili také na autíčkách. Další atrakcí, kterou můžete doplatit navíc, je virtuální realita. Jinak je vše zahrnuto v ceně vstupného.

V celém herním areálu se pohybujete v ponožkách (hodí se protiskluzové – případně se tu dají koupit) a rozhodně doporučuji pohodlné oblečení – legíny, tepláky, tričko. V hale byla příjemná teplota, ze začátku mi to přišlo ideální na tričko s dlouhým rukávem, ale později se děti zapotily, takže by určitě stačil i krátký rukáv. Kvůli lezení po průlezkách, skluzavkách atd…doporučuji dlouhé sportovní kalhoty.

V areálu Bonga máte k dispozici zdarma uzavíratelné skříňky na osobní věci (vejde se v pohodě menší batoh, kabát…) a je tu k dispozici také občerstvení.

V areálu cokoli doplácíte náramkem na ruce, není tedy potřeba mít přímo u sebe hotovost. K občerstvení lze vybrat zdravé i méně zdravé varianty, jak si kdo dopřeje. Můžete si dát třeba polévku, pizzu, popcorn, párek v rohlíku, tortillu…líbilo se mi, že tu za dobrou cenu prodávají i 1,5 l lahve s vodou, není tak nutné kupovat slazené limonády či pidi vody.

V Bongu můžete dětem uspořádat také narozeninovou oslavu, včera jich tu bylo hned několik. S každým oslavencem si zašel plácnout taky opravdový opičák Bongo.

V Bongu jsme nakonec strávili čtyři hodiny a moc jsme si to užili. Já si vždy trochu vynahrazuji ušlé zážitky, když za mého dětství nic takového ještě nebylo :D.

Ceník vstupného a všechny další informace najdete na webu zde.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *