Pro maminky, Recenze, V Brně uvnitř

Kurzy angličtiny v brněnských kavárnách

Po osmi letech na rodičovské dovolené není má úroveň angličtiny zrovna v nejlepší kondici. Stále mi naštěstí nedělá problém porozumět hovoru druhých, ale když mám sama začít mluvit, většinou se zmůžu jen na koktání a odpovědi typu YES or NO. Když si vzpomenu, jak jsem měla dobrou angličtinu na vysoké, je mi z toho trochu smutno, ale já nejsem rozhodně talent na jazyky a když jazyk nepoužívám, tak jej strašně rychle zapomínám, respektive dostaví se ten ostych otevřít pusu a začít mluvit.

Proto mě hrozně potěšila nabídka Martina z jazykové školy Ablado, vyzkoušet si jejich konverzační a hravé lekce angličtiny v kavárnách. Mottem Ablada je “Angličtina pro každého”, protože se domnívají, že dorozumět se anglicky by měla být základní dovednost všech lidí bez ohledu na věk, vzdělání, finanční zázemí, pracovní zaměření či zájmy.

Lekce angličtiny v Ablado probíhají v malých skupinkách a cenově jsou opravdu velmi příznivé. Cena hodinové lekce začíná na 160 Kč, konkrétně u mého kurzu je to 162 Kč na hodinu.

Já v úterý vyrazila na svou první lekci do velmi příjemné kavárny Park Lane Cafe nacházející se u parku Lužánky. Lekce začínala v 9 hodin, já dorazila skrz o něco dřív, takže jsem stihla ještě dobrou snídani, pěkně v klidu, bez dětí, to byla pohodička. Lektorka vedoucí lekci dorazila kolem 8:45 a postupně přišli i další studenti. Celkem jsme na lekci byli čtyři. Musím říct, že tento způsob výuky angličtiny se mi maximálně trefil do noty.

Objednat si dobrou kávu (třeba i dortík 😉), povídat s fajn partou lidí a být podporován milou lektorkou, no nemělo to chybu. Lektorka – slečna Katarína – mě oslnila svými jazykovými schopnostmi. Kromě dokonalé angličtiny, ovládá také španělštinu a korejštinu. No smekám.

Většina lektorů v Abladu jsou rodilí mluvčí z USA či Velké Británie. Naše včerejší hodina byla zaměřena na téma sport. Po pravdě, pro mě ne zrovna oblíbené téma, ale s Katarínou to bylo velmi zábavné. Hráli jsme hru – snažili jsme se vymyslet co nejvíce sportů využívajících míč, skládali jsme anglická slova z nachystaných písmen – takové anglické scrabble, navzájem jsme vyprávěli o svém vztahu ke sportu a také jsme odpovídali na nejrůznější otázky k tématu sport.

Katarína nás maximálně nechávala mluvit a bylo-li to potřeba, pomohla nám najít správná slova či opravila nevhodnou formulaci. Moc se mi líbilo, že jsme se naučili i pár ustálených slovních spojení, která nemají doslovný překlad, ale místní je rádi používají. Oceňuji také to, že na hodinu si nemusíte nic nosit. Samozřejmě se hodí mít papír a tužku, případně si můžete doma vytisknout materiály, které jsou k lekci připravené v systému (jedna A4), ale není to nutné. Lektor má vše potřebné s sebou.

Hodinová konverzační lekce nad kávou a limonádou uběhla jak voda a já už se těším na příští. Bylo to vážně moc fajn. Navíc v kavárně byl takto z rána opravdu klídek.

Ablado kromě kurzů angličtiny pro dospělé v brněnských kavárnách, pořádá také kurzy pro děti. Kurzy pro děti jsou vedeny individuálně nebo v online formě.

Pokud vás lekce angličtiny nad dobrou kávou zaujaly, mrkněte na web https://www.ablado.cz/ , kde se dozvíte veškeré informace a rovnou se můžete přihlásit na ukázkovou lekci zdarma.

Ukázkovou lekci vřele doporučuji, nic za ni nedáte a věřím, že si ji užijete a budete chtít pokračovat.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *