Dovolená s dětmi

Zimní Krkonoše s dětmi – Černá hora a Pec pod Sněžkou

Letošní zimní dovolenou jsme s dětmi strávili v Krkonoších. Za naprosto parádní ski areál pro rodiny s malými dětmi mohu za nás prohlásit Ski Resort Černá hora – Pec. Areál Černá hora v Jánských lázních je super pro malé, začínající lyžaře – speciálně sjezdovky na Formánkách a místní dětský Live park Formánky. U Live parku je navíc bezva hřiště, vzduchová skákací bublina, kolotoč a snowtubing pro aktuálně nelyžující sourozence.

Pokud se chystáte začít s výukou dětí na lyžích, vřele doporučuji zainvestovat do lyžařského instruktora. Chápu, že hodinová sazba může být pro někoho odrazující, ale opravdu se to vyplatí. Třeba Vašíkovi stačily tři hodiny výuky s instruktorem a jezdil pak s námi všechny sjezdovky v areálu Černá hora. A hlavně ho lyžování strašně chytlo. Po mé zkušenosti, kdy jsem se snažila asi půl hodiny učit Pepču na lyžích, byla jsem totálně propocená, naštvaná, zmožená a Pepča ukňouraná a na nejlepší cestě začít nenávidět lyže, jsem se ještě ráda dobelhala do lyžařské školy a zaplatila jí hodinu s instruktorem. Pepinka si pak jezdila na pásu, trénovala obloučky s nejrůznějšími pomůckami a já se s bombardinem v ruce kochala, jak jí to pěkně jde.

Pokud máte dítě do 5 let, máte pro něj ve Ski Resortu Černá hora – Pec zvýhodněnou individuální výuku lyžování – 750 Kč na hodinu. Navíc dítěti zdarma půjčí vybavení. Nemusíte tak dopředu nic pořizovat a rozhodnout se, až na základě toho, jak bude lyžování dítě bavit.

Kromě lyží jsme si na Černé hoře užili také sáňky. Dají se tu u kabinové lanovky půjčit a vrátit v druhé stanici v Peci pod Sněžkou. Vyvézt se kabinou se sáněmi na Černou horu a pak dojet až do Pece, celkem 8,5 km, bylo fakt super. Většina cesty vedla z kopce, takže jsme se jen vezli, občas bylo potřeba děti chvilku táhnout do mírného kopečka či po rovince. Kája prohlásila, že to byl úplně nejlepší výlet, protože nemusela udělat ani krok.

V Peci jsme si po návratu z výletu zašli ještě na místí bobovou dráhu. Celková délka bobovky je 900 metrů a vy si ji můžete projet rychlostí až 40 km v hodině. Otevřeno je celoročně za každého počasí. Já jela první jízdu rychlostí svižnějšího šneka, podruhé už jsem se tolik nebála a dosáhla jsem možná rychlosti želvy. Každopádně manžel těch 40 km/hod beztak dal :D.

Další bezva sáňkařský výlet jsme si pak udělali od Stezky korunami stromů do Jánských lázní. Tady to bylo z kopce celou dobu, takže jsme se krásně projeli kolem lázeňských pramenů.

Máte i vy tip na bezva lyžovačku s dětmi? Takovou, kde se počítá s každou variantou – dá se lyžovat, hrát si venku a současně se ohřát někde uvnitř, ideálně v restauraci s dětským koutkem přímo na sjezdovce?

Podělte se v komentáři :).

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *