Dovolená s dětmi, Výlety do okolí

Haus des Meeres – obří akvárium v centru Vídně

Obří vnitřní ZOO, i tak by se dala jednoduše nazvat atrakce Haus des Meeres ve Vídni. A není to ZOO ledajaká, nachází se v bývalé dělostřelecké věži postavené během druhé světové války. Na celkem 11 patrech tu můžete obdivovat především obří akvária, ale také terária a výběhy nejrůznějších suchozemských živočichů. Na střeše věže se pak nachází kavárna s krásným výhledem na Vídeň.

My navštívili Haus des Meeres minulý pátek po prohlídce výstavy Harryho Pottera. Dle doporučení webu ZOO jsme zaparkovali v podzemních garážích Wipark: Windmühlgasse 22 – 24. Návštěvníci Haus des Meeres zde mohou zaparkovat za sníženou cenu. Jednoduše si na pokladně v Zoo vyžádejte slevovou kartu.

K pokladnám věže jsme dorazili zhruba ve dvě hodiny a zůstali jsme tu až do sedmi hodin. Otevřeno je tedy až do 20:00, ale děti už přece jen byly dost unavené. Každopádně bych se nebála vyhradit si na Haus des Meeres celý den (otevřeno je 9.00-20:00). My během pěti hodin ani nestihli všechny části projít. V Haus des Meeres máte za 1 Euro (nutné mít drobné) k dispozici skříňky na věci – doporučuji využít, je tu dost teplo.

Největší atrakcí byl pro nás velký podvodní tunel se žraloky a rejnoky. Děti byly také nadšené s možnosti nechat se ožužlávat KOI kapříky a úplně největší úspěch měly rybičky doktorky, které vám na rukou ožerou starou kůži. Jsou to vlastně ty rybičky z vietnamských kosmetických salónů, které vám udělají za pár stovek pedikúru, tak tady vám v ceně vstupného ošetří ruce.

Mimo spousty akvárií s rybkami a mořskými živočichy jsme viděli také nejrůznější ještěrky, želvy, opice, pestrobarevné ptáčky a Váša měl zážitek se setkání s varanem.

Vstupné do Haus des Meeres není rozhodně levné, nemají ani žádnou zvýhodněnou rodinnou vstupenku, ale zážitek opravdu stojí za to. Děti do 3 let jsou zdarma. Děti ve věku 3-5 let platí 6,50 Eur, starší děti do 15 let platí 9,80 Eur a dospělí pak 21,90 Eur. Vstupenky se dají koupit předem online nebo pak normálně na místě. Online vstupenky koupíte zde – https://shop.haus-des-meeres.at/en/ticket.

Haus des Meeres je velmi oblíbenou vídeňskou atrakcí, takže je třeba hlavně o víkendech a svátcích počítat s velkým množstvím lidí. Já bych doporučovala vzít si volno a zajet sem ve všední den. My tu byli v pátek odpoledne a i tak tu bylo celkem dost lidí. S kočárkem se tu prakticky nedalo pohybovat (každopádně kočárky do expozic můžou a je tu výtah, ale chytit jej je celkem oříšek).

Co se týče občerstvení, funguje v Haus des Meeres bistro Cafe Sharky, které má otevřeno od 10 do 19 hodin. Nic extra k jídlo si tu ale nedáte, spíš je to na kafe, limču, my si dali muffin a měli i další slané a sladké pečivo. Rozhodně to není místo na oběd.

Restaurace 360° OCEAN SKY vypadala na první pohled tak nóbl, že jsme se neodvážili s dětmi vejít dovnitř. Ale tady byste si oběd určitě mohli dát, jen se nebát a mít dostatek peněz.

V Haus des Meeres se dá samozřejmě všude platit kartou, také poplatek za parkování se dal platit kartou. Hotovost jsme vlastně vůbec nepotřebovali.

Na památku z návštěvy této krásné obří vnitřní ZOO si můžete v přízemí v suvenýr shopu koupit třeba plyšového žraloka nebo gumového krokodýla.

V teplejších měsících určitě doporučuji navštívit park, který budovu Haus des Meres obklopuje. Je tu krásné dětské hřiště včetně vodních prvků. Během naší návštěvy však lilo jako z konve, tak jsme raději honem spěchali do auta. Vodní hřiště nám připravila sama příroda.

Tak hurá do Vídně. Z Brna to sem máte jen hodinku a půl a atrakcí pro děti je tu nespočet.

Stránky Haus des Meeres (info dostupné v angličtině a němčině) – https://www.haus-des-meeres.at/en

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

4 Comments

  1. Lucie says:

    parkovali jste v tom parkovacím domě? na kolik případně tedy to parkování vyšlo? 🙂

    1. Ano, parkovali jsme v parkovacím domě, nejbližším k Haus des Meeres. Nevím to teď už úplně přesně, ale tuším, že za ty cca tři hodiny asi 500 Kč.

      1. Lucie says:

        Jeje, tolik? to už je i s tou slevou?
        a děkuji moc za odpověď 🙂

        1. Dobrý den, já už si to vážně přesně nepamatuji 🙂 Budete muset hledat ;-). Ale levné to ani se slevou nebylo…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *