Výlety do okolí

Výlet za zvířátky na Minifarmu Falbgery

Naši první letní dovolenou jsme vzhledem k okolnostem museli přesunout z Mallorky do Choustníkova Hradiště v blízkosti Dvora Králové. Cesta se časově v podstatě shodovala, 3 hodiny v letadle, nebo 3 hodiny v autě, to už vyjde nastejno :-D. Nespornou výhodou auta proti letadlu je však fakt, že si můžete cestou kdykoli zastavit, protáhnout nožky a unavit cestou již značně zpruzené děti :-D.

Zastávku se snažím plánovat většinou na půlku cesty a hledám místa, která budou bavit děti a kde se ideálně také naobědváme. Tentokrát jsem úplnou náhodou na internetu narazila na Minifarmu Falbgery v Borové u Poličky nedaleko Svitav. Jak všichni víme, zvířátka a děti, to je kombinace zaručující úspěch, a tak bylo o naší zastávce velmi rychle rozhodnuto.

Cesta z Brna na farmu nám zabrala zhruba hodinu a dvacet minut. Zazvonili jsme na zvonek a už nás vítala milá paní majitelka, která nás po farmě také provedla.

Prohlídka farmy je tedy komentovaná a čítá seznámení se zhruba 30 druhy a plemeny zvířat. Těšit se můžete třeba na králíky, morčata, prasata, ovce, kozy, nutrie… Některá zvířátka jsme si mohli pohladit, nakrmit, Kája s Vašíkem se také posadili na poníka. Běžně je možné i svezení na poníkovi, ale v den naší návštěvy bylo velké dusno, tak paní majitelka s ohledem na zvíře jízdu zavrhla. To mi přišlo také super, na celé farmě je vidět, že majitelka zvířata miluje a že hledí hlavně na jejich dobro.

Celá prohlídka farmy trvala asi hodinu a stála nás na osobu 60 Kč, takže velmi příznivá cena. Na závěr se děti ještě vyblbly na místních průlezkách a na doporučení paní majitelky jsme si pak zašli na oběd do cca pět minut vzdáleného motorestu Borová, kde se za pár korun dobře najíte a děti se zatím zabaví na krásném hřišti či větší třeba na minigolfu.

Stránky Minifarmy Falbgery – http://www.minifarmafalbgery.cz/

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *