Knihy, Recenze

Magnetické knížky pro malé vypravěče

Včera k nám domů doputoval balík s krásnou novinkou od nakladatelství Ella&Max. Jde o tři magnetické knížky – Bagry, Stavba a Vláčky, ve kterých si děti mohou do jednoduchého příběhu doplňovat magnetky. Řídí se přitom textem v knize nebo klidně jen vlastní fantazií.

Už podle názvu mi připadaly knihy zaměřené spíše na kluky, ale k mému překvapení si s magnetkami dost vyhrála i čtyřletá dcera. Nejvíce se jí líbila kniha Stavba.

Stavba – na stavbě se pořád něco děje. Nechte děti doplnit do obrázku míchačku s cementem, vyložte společně stavební materiál, přidejte dělníkovi Jirkovi do ruky pilku…

Bagry – bagry baví našeho Vašíka nejvíc ze všech magnetických knížek. Nakládáme spolu náklad na korbu auta, buldozerem rozrážíme cestu, opravujeme dálnici, doplňujeme červený bagr a děláme na staveništi pořádek.

Vláčky – do přístavu přijíždějí prázdné vagony, naložte je s dětmi banány, rajčaty a jablky, ale pozor, musíte vybrat i správnou barvu vagonku. Na nástupišti čekají cestující, zvládnete je správně naložit? A po celém dni si musí mašinky odpočinout, zvládnete je přepočítat a uložit do depa?

Magnetické knihy jsou skvělou zábavou na doma, ale oceníte je také na cestách s dětmi. Nejsou velké, lehce je sbalíte třeba do batohu či tašky na kočárek. Výhodou magnetek je, že v knize drží, takže si umím představit jejich doplňování i během cesty autem. Ať už si vyberete Vláčky, Stavbu či Bagry, určitě si pěkně vyhrajete 😊.

Všechny magnetické knihy koupíte v e-shopu – Ella&Max .

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *