Výlety do okolí

Rozmanitý výlet do Modré a na Velehrad – rybičky, skanzen, krásné hřiště, příroda i památky

Za jeden z nejkrásnějších výletních cílů pro rodiny s dětmi považuji obec Modrá a blízký Velehrad. V Modré najdete poutavou expozici Živá voda seznamující návštěvníky s životem našich sladkovodních ryb velmi originálním způsobem – skrze podvodní tunel. Těšit se můžete také na krásnou procházku zahradou s bylinkami, možnost koupání v místním přírodním biotopu dočišťovaném rostlinami s částí pro děti i zkušené plavce (takže plavky s sebou) nebo procházku po můstcích nad výběhem potomků divokých praturů a hus. Možnost koupání si však předem raději ověřte, při naší poslední návštěvě bylo koupání kvůli přemnožení určité bakterie zakázáno ☹.

Až si prohlédnete expozici Živá Voda, doporučuji přesun do Archeoskanzenu Modrá, jež přibližuje život na Velkomoravském sídlišti středního Pomoraví. Děti mají možnost prohlédnout si místní chýše, pohladit si zvířata (ovce, kozy, prasata, osla…), mohou také vyšplhat na rozhlednu. Na závěr určitě doporučuji prohlídku kamenného kostelíku Sv. Jana Křtitele, který se nachází nad areálem skanzenu. Pro mě osobně má návštěva tohoto kouzelného kostela vždy nostalgický význam, před pár lety jsem se tu vdávala 😊.

Až si prohlédnete skanzen i kostelík, vezměte děti na krásné hřiště před skanzenem. Jde v podstatě o starobylou pevnost, tak trochu bludiště, které mohou děti prolézat. Na oběd můžete zajít do místní stylové restaurace hotelu Skanzen, nebo se najíst v přilehlém bufetu.

Pokud však vyznáváte zdravější stravování a oceníte také dětský koutek určitě doporučuji oběd v bistru V Dobrých rukách ve Velehradě. Mají v nabídce také vegetariánská či veganská jídla, často vaří bez lepku a věřím, že se Vám tu bude opravdu líbit.

Z Modré do Velehradu se můžete buď přiblížit autem, já bych však doporučovala procházku kolem místního rybníka s krásným dřevěným altánem. Ve Velehradě pak nemůžete nenavštívit Baziliku Nanebevzetí Panny Marie a sv. Cyrila a Metoděje, děti si pak určitě užijí návštěvu místní vyhlášené cukrárny Titique. Kousíček od cukrárny pak najdete moderní dětské hřiště s tobogánem, lanovkou, kolotočem, originální houpačkou či obří pavoučí sítí.

Za nás nádherně strávený den!!!

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *