Výlety do okolí

Den plný dobrodružství v Outdoor Resort Březová

Minulou neděli jsme strávili opravdu akční den v Outdoor Resortu Březová. Tento obří venkovní zážitkový park najdete na Vysočině uprostřed přírody poblíž obce Rokytnice nad Rokytnou zhruba hodinu jízdy autem od Brna.

My se do Březové vydali oslavit Vašíkovy narozeniny a byl to dárek, na který určitě nikdy nezapomene. Celý den strávený na úžasných překážkách, lanových atrakcích, trampolínách… Den plný záludných úkolů, při jejichž řešení se občas zapotili i rodiče 😊.

Ale pěkně popořadě. Budete-li se chtít individuálně vydat do Březové, musíte se nejprve podívat na jejich webové stránky a vybrat si některý z termínů pro rodiny s dětmi. Termíny jsou vypsané vždy na víkendy, a to v květnu, červnu, koncem srpna a v září.

Před návštěvou je dobré si termín rezervovat přes webové stránky. Rezervace vás k ničemu nezavazuje, vstupné 250 Kč za osobu starší tří let platíte až na místě. Díky rezervaci se vám však nestane, že vás nebudou moci kvůli velkému počtu návštěvníků pustit dovnitř. Březová velmi dbá na to, aby si atrakce rodiny opravdu užily, aby se nikde netvořily dlouhé fronty…proto ten omezený počet lidí a doporučená rezervace předem.

Vstupné do areálu vám platí na celý den, určitě doporučuji přijet brzy, tzn. hned kolem desáté, kdy se resort otvírá. Je tu totiž tolik atrakcí, že budete rádi, když je do zavíračky v 17 hodin zvládnete projít 😉.

V ceně vstupného jsou zahrnuty všechny atrakce zážitkového parku, kromě 3 příplatkových atrakcí a využití bazénu.  Důležitá informace, na kterou jsem já mále zapomněla je, že se v areálu NEDÁ PLATIT KARTOU. Vezměte si tedy dostatek hotovosti na jídlo a pití a případné příplatkové atrakce. Do areálu také nesmí pejsci.

A co všechno vás tedy v Březové čeká? Dominantou Březové je obří dobrodružné 3 patrové bludiště. Tady strávily naše starší děti spolu s tatínkem asi dvě hodiny. Společně prolézali sítě, překonávali překážky, jezdili na lanovce, hledali tajné kódy do strašidelné věže…Já zatím chodila s nejmenší Pepčou po resortu, který je sám o sobě nádherným místem k procházkám. Je tu rybník, krásné posezení, zakleté město ukryté v přírodě…

Když se dětem podařilo dostat z bludiště a vyřešily ve strašidelné věži Karlštejn tajemné úkoly, zašli jsme si všichni společně na oběd. Nabídka jídla je jednoduchá, ale dostačující. V den naší návštěvy byla na meníčku polévka, řízky s chlebem, salát, pizza a obložená houska. K pití, na co si vzpomenete. Samozřejmě tu mají také zmrzlinu a nejrůznější dobroty.

Posilněni řízky jsme vyrazili zpět do víru zábavy. Navštívili jsme zbojnický hrad Sherwood, kde jsme plnili nejrůznější úkoly dle zadání pohyblivých figurín (opravdu parádně zpracovaná podívaná), vydali jsme se také omrknout část pro menší děti se skluzavkami, tobogány a obří vzduchovou trampolínou.

Lezecká stěna zlákala nejen děti, ale také manžela. Až nahoru sice nikdo nevylezl, ale i tak se maminka dmula pýchou 😊.

Pro mě asi nejhezčí částí resortu byly pirátské ostrovy s labyrintem průlezek částečně vedoucí nad vodou. Opravdu nádherně zpracované dobrodružství. Část jsem prolezla i s nejmenší Pepčou.

Vydechnout z průlezek jsme zamířili do zakletého tajemného města. Tady se strašně líbilo nejmenší Pepče, nakukovala do domečků, zavírala za sebou dvířka…Potkali jsme tu duchy, čarodějnici…

Pokud by vám nestačily atrakce v ceně vstupného, můžete si připlatit třeba za jízdu na koni, na čtyřkolkách, rýžování drahokamů nebo skok do prázdna.

V resortu je také nádherný bazén se skluzavkou, který můžete v teplých dnech využít s dětmi k osvěžení. My jsme nenašli odvahu 😁.

Přímo v resortu se bohužel nedá individuálně ubytovat, určitě však není problém najít ubytování v okolí, budete-li chtít strávit na Vysočině s dětmi více dnů.

Na návštěvu Březové ještě určitě doporučím vzít s sebou piknikovou deku nebo karimatku. Lehnout si na chvíli do trávy, dívat se na hrající si děti, kochat se pohledem na rybník či pasoucí se koně…

Těch zážitku je tady tak moc, že ani jeden den nestačí. Určitě budeme muset přijet příští rok znovu. Je skvělé, že taková místa jako Březová existují. Zážitky jsou ty nejkrásnější dárky (nejen) pro děti.

Stránky Březové – https://brezova.istan.cz/

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *