Lokální obchůdky a projekty

Jožin z batožin

Kdysi jsem chodila s klukem, který říkal, že správná dáma nevyjde z domu bez kabelky. Já bych si ho dnes dovolila parafrázovat: správná máma nevyjde z domu bez batohu.

Ať jdu s dětmi kamkoli, skutečně se neobejdu bez batohu. Tašce na kočár už dávno odzvonilo, s třemi dětmi se bez pořádného parťáka na zádech nedá existovat. Na většině výletů si vystačím s klasických outdoorovým batohem se spoustou kapes, popruhů a šňůrek, ale po městě to přeci jen chce něco elegantnějšího a líbivějšího.

Proto mi udělalo velkou radost oslovení od brněnské maminky Pavly, tvůrkyně originálních batohů nevšední značky Jožin z batožin. Přišlo mi to jako osud. Když se naše Pepča narodila, začal jí můj tatínek říkat Jožinka z Žabin, takže batoh od Jožina z batožin nám doma rozhodně nesměl chybět 🤣 .

Pavla je maminka dvou dětí, kterou jednoduše baví šití. Každý Pavlin batoh je výsledkem ruční práce, od návrhu, přes stříhání, po poslední šev. Její batohy odpovídají na poptávku zákazníků, není problém cokoli upravit, domluvit se na originálním kousku právě pro vás. Pavla navíc šije prakticky beze zbytku. V řadě s názvem L.over (left over) zužitkuje každý kousek. Každý batoh je originál a k tomu eko.

Mně Pavla pomohla vybrat batoh na míru potřebám mámy tří dětí, co ráno vyjde z domu s poloprázdným batohem jen se svačinou a v průběhu dne do něj odkládá dětské svršky, všemožné poklady a naopak ubírá svačinu.

Vybraly jsme společně rolovací batoh LORIK “L”. Jeho výhodou je, že je “nafukovací”. Ráno jej prostě srolujete víc a jak den postupuje, batoh se zvětšuje až nakonec skončí u varianty bez rolování a naplnění až po okraj.  Abyste z batohu nic nevytratili, má kromě přezek také zapínání na zip.

Batoh má dále dvě samostatné menší kapsy na zip – ideální na mobil, klíče, kokina…Já si vybrala růžovo-šedou barevnou variantu, ale můžete mít i kombinaci khaki/černá či šedou s lněným efektem.

Pavla šije také praktické taško-batohy, batůžky pro děti či batohy, které se díky poutkům dají zavěsit na kočárek a ulevit tak zádům.

Mně se na Jožinovi nejvíc líbí jednoduchost, praktičnost a možnost vzít si jej i k elegantnějším kouskům šatníků (ne že bych je s dětmi často nosila :-D).

Všechny modely Jožina z batožin najdete na webu a také na sociálních sítíchhttps://www.jozin.shop/

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *