Lokální obchůdky a projekty, V Brně uvnitř

JÓGAMATKA – Komunitní jógové studio pro tři generace

Včera jsem si zašla zacvičit do velmi příjemného, řekla bych až rodinného jógového studia Jógamatka. Jógamatku najdete v centru Brna, kousek od oblíbeného parku na Obilňáku na adrese Gorkého 44.

Studio se nachází v přízemí bytového domu, v útulně upraveném bytě, kde je prostor nejen pro cvičení, ale také pro relaxaci a společně strávené chvíle.

Já si vybrala kurz zaměřený na pánevní dno a diastázu vedený velmi příjemnou lektorkou, také maminkou tří dětí, Evou. Hned při vstupu jsme si tak nějak přirozeně potykaly a Eva mi ukázala, jak to v Jógamatce funguje.

Filozofií Jógamatky je, že jde o komunitní studio pro tři generace. Na své si tu přijdou zájemci o jógu od prenatálního do seniorského věku, vítány jsou ženy i muži. Jógamatka pořádá kurzy těhotenské jógy, jógy pro rodiče s malými dětmi, kurzy pro děti od 3 do 6 let, kteří již chodí na jógu samostatně, ale také kurzy pro ženy po porodu či kurzy jógy pro věkovou skupinu 55+.

Zacvičí si tu opravdu každý, včetně miminek v bříšku. Na lekcích jsou vám k dispozici karimatky, deky a hračky pro děti. V kuchyňce, kterou mimochodem můžete využít také k nakrmení dětí, je pro všechny připraven čaj a voda.

Já si tu včera připadala jako u dobré kamarádky na návštěvě. Studio je velmi útulné, skupina, která se na lekcích pravidelně potkává, je malá, všichni se tu znají jménem. Bylo vidět, že i lektorka všechny ženy na lekci zná, pamatuje si jejich příběhy a sleduje, jak se v cvičení posouvají.

Lekce v Jógamatce se člení do takzvaných trimestrů, přihlašování na jarní trimestr je aktuálně v plném proudu – lekce začínají už po Velikonocích. Na rozpis a přihlašování mrkněte zde.

Velmi početnou skupinou klientek jsou v Jógamatce maminky, takže nahrazování lekcí je tu samozřejmostí, všichni víme, jak je to s nemocemi u dětí.

Moc se mi líbí, že jóga pro maminky s malými miminky je tu rozčleněná do čtyř skupin, dle věku dětí. Dětem tak může být krásně přizpůsoben herní prostor a maminky mají větší šanci si pěkně v klidu zacvičit.

Velmi oblíbené jsou v Jógamatce také lekce gravidjógy, které jsou vhodné po celou dobu těhotenství. Jóga je zde pojata především jako SETKÁNÍ – kontakt s vaším miminkem, setkání v kruhu žen, propojení s vlastním dechem, tělem a jeho potřebami. Zaměřujeme se na vědomou práci se svaly pánevního dna a na protažení v těhotenství namáhaných oblastí.

Jógamatka nabízí také možnost zaplatit si první ukázkovou lekci samostatně a následně se rozhodnout, zda vám vše vyhovuje a budete chtít pokračovat.

V neposlední řadě musím zmínit ještě jednu velkou výhodu Jógamatky, nachází se hned vedle skvělé kavárny VERONI coffee & chocolate, kde mají i menší dětský koutek. Můžete tak obě návštěvy spojit. A pak si třeba ještě s dětmi pohrát na blízkém hřišti u porodnice.

Znáte Jógamatku? Také jste se tu cítili tak příjemně, uvolněně, „mezi svými“?

Stránky Jógamatky – https://www.studiojogamatka.cz/

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *