Lokální obchůdky a projekty, Oblečení a obuv, Recenze

Lesní Skřítek – obchůdek pro šťastné děti

Kde jsou děti nejšťastnější? No přece venku. A tak jsem se včera vypravila s Pepčou do malého brněnského obchůdku LESNÍ SKŘÍTEK. Najdete jej jen pár kroků od Lužánek na adrese Kotlářská 32. Jak už název napovídá, LESNÍ SKŘÍTEK vybaví vaše děti na aktivní pobyt venku. V lese, na hřišti, na louce, v dešti, v zimě i v parných dnech, SKŘÍTEK vám vždy dobře poradí, co si obléknout, co si dát na záda a co přihodit do batůžku.

Kdo je skřítek?

Jako skřítek poradce funguje v obchodě milá paní majitelka Alča. Alča je velmi sympatická maminka dvou dětí, starší syn chodil několik let do lesní školky a dcera teď pokračuje v jeho šlépějích. Alča tak jako starostlivá maminka neustále hledá a testuje to pravé oblečení pro své malé průzkumníky.  Se svými zkušenostmi ze světa dětského funkčního oblečení a doplňků se rozhodla podělit i s dalšími rodiči, a tak postupně vznikl Skřítek.

Před osmi lety si Alča založila svůj první malý e-shop. Poté pár let fungovala v rodinném centru MATÁTA V Husovicích. Tehdy se zaměřovala hlavně na prodej nosících šátků. Jak sama říká: „reaguji na potřeby svých dětí“. Proto si zhruba před rokem otevřela první vlastní kamennou prodejnu, kde prodává outdoorové funkční oblečení.

Skřítek ČECH

Naprostá většina sortimentu u SKŘÍTKA je českého původu. Najdete tu třeba značky UNUO z Tábora, Baja Design z podhůří Krkonoš, Bamboolik z Brna, Crawler ze Skutče, Zdravou lahev z východních Čech. Jde o osobně prověřené značky, které vydrží dětské dovádění v lesní školce, celodenní pobyt venku, blbnutí za každého počasí.

Dětský koutek samozřejmostí

Moc mě potěšilo, že u SKŘÍTKA myslí také na klidné nakupování maminek s dětmi. I když je prostor malinký, je tu pro děti přichystaný dětský koutek s hračkami a knížkami. Během mého rozhovoru s paní majitelkou si Pepča v podstatě celou dobu hrála, jen ke konci se domáhala zkoušení vystavených botiček a pití z lahví ve výloze.

Co teď frčí?

Aktuálně si ke SKŘÍTKOVI chodí rodiče s dětmi hlavně pro jarní softshellky a čepice s nákrčníky. Vybrat si tu můžete také kvalitní dětský batoh, nejrůznější lahve na pití či krabičky na svačinu. Nosící šátky už tu nekoupíte, ale můžete pořídit svým malým skřítkům nosítko na panenky či plyšáky. Botky a capáčky jsou tu už pouze v doprodeji, hlavní sortiment tvoří kvalitní dětské funkční oblečení.

E-shop

Před návštěvou kamenného obchůdku Lesní Skřítek doporučuji mrknout také na e-shop – https://www.lesniskritek.cz/, ať máte představu, jaké zboží tady nabízejí. Můžete si také udělat objednávku přes e-shop a v prodejně si vše v klidu vyzkoušet a rozhodnout se, zda si zboží odnesete domů.

Videa ze sociálních sítí – určitě mrkněte 😉

Alča z LESNÍHO SKŘÍTKA také točí zábavně poučná videa na svůj FB a IG profil. Na FB stránce LESNÍ SKŘÍTEK.cz se tak třeba dozvíte, co si Alča vyslechla od maminek nakupujících v obchodě, zjistíte, jaké jsou rozdíly v dětských lahvích, odpoví vám na otázku, proč nemusí pogumované oblečení a proč česká softshellka pro dítě stojí skoro tisícovku. Mně například Alča díky videu na FB skvěle poradila s výběrem zateplených softshellových kalhot pro Pepču. Cituji „Pokud kupujete pro menší prďoly, se kterýma ještě vysedáváte na dětských hřištích, kteří posedávají na pískovištích a méně se hýbou tak ještě i v březnu sáhněte v obchodě po softshellkách a flísem. Tyto děti ještě budou potřebovat více zateplit a softshellky s físem využijete celoročně. Přibalte je pro lezoucí a batolící se děti klidně i na letní dovolenou pod stanem. Při večerním batolení se na louce je děti ocení.“

A tak má naše Pepča ode dneška své první nezděděné zateplené softshellové UNUO kalhoty 😊. Pepčo, ať se ti dobře lozí! A Skřítkovi přeji, ať dobře radí a má hodně spokojených malých zákazníků.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *