Knihy, Recenze

Okénkové knihy – Kdo se to tu schovává?

Knihy s odklápěcími okénky patří v naší dětské knihovničce k těm nejoblíbenějším. Děti s nimi rostou, bavily je zhruba od roku, kdy jsme pořídili první kousky, a doteď baví všechny tři, i když ta nejstarší už brzy půjde do školy. Princip knih je vlastně založen na milované dětské hře na schovávanou, takže tady nejde šlápnout vedle.

Mezi nejkrásnější okénkové knížky naší sbírky patří knihy od značky Ella&Max. Nedávno jsme sbírku rozšířili o tři nové kousky z edice KDO SE TO TU SCHOVÁVÁ?

NA DVOŘE

Jaká zvířátka najdeme na dvoře? Nahlédněte s dětmi do kurníku, podívejte se za keř. Kdo to leží za pytlem s obilím, kdo se pase v ohradě? Prožijte s dětmi celý den na farmě. Zjistěte, jaké práce na farmáře čekají. Podívejte se pod okénko v noci.  Kdo spí ve velkém koši a kdo pod senem? A kdo naopak nespí?

U ŘEKY

Na řece je hned po ránu rušno. Zvířátka jsou všude, kam se jen podíváte. Kdo se schoval pod leknín? Kdo je v rákosí? A jak to vypadá hluboko pod hladinou? Kdo chodí odpoledne k řece chytat ryby? Copak asi dělá bobr navečer u řeky? A jak vypadá řeka v noci? Najdete vydří mládě spící na maminčiných zádech?

V LESE

V třetí okénkové knize se podíváme s dětmi do lesa. Zjistíme, co se tu děje v jednotlivých ročních obdobích a různých denních dobách. Co třeba jarní ráno? Kdo si staví domeček a kdo se schoval na stromě? Jak zvířátka zvládají teplé letní dny? Proč Žluna klove do stromu? Co přináší zvířátkům barevný podzim? Kam se schovala užovka a na co se chystá? Jaká zvířátka v zimě spí a jaká naopak řádí ve sněhu? A co teprve noční les plný tajemství. Podívejte se s dětmi pod okénko a vše se dozvíte.

Krásně zpracované knihy KDO SE TO TU SCHOVÁVÁ koupíte zde.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *