Lokální obchůdky a projekty, Oblečení a obuv, Recenze

Na ulici Čápkova nenosí čáp děti, ale krásné dětské oblečení

Minulý pátek jsem měla milou příležitost setkat se s majitelkou dětského obchůdku Malý čáp nacházejícího se na ulici Čápkova 21. Tento sympatický obchůdek úspěšně provozuje maminka dvou holčiček Karolínky a Sofinky už více než pět let. Začínala po mateřské, kdy si neuměla představit návrat do klasického osmihodinového provozu s nerudným šéfem nad sebou. Proto využila nabídky sestry, majitelky blízkého obchodu a kavárny Naše věci, a převzala po ní původní obchůdek Naše malé věci. Přišlo přejmenování na Čápa, rozšíření o nové dodavatele a zahájení komisního prodeje.

Ale teď pěkně popořádku, co vás v Čápovi vlastně čeká?

Obchůdek Malý čáp nabízí originální dětskou módu od českých výrobců, najdete zde však také bazárek dětského oblečení a bot. V nabídce je oblečení od nejmenších velikostí až po číslo 134, což odpovídá zhruba osmiletému dítěti.

V první části obchodu jsou soustředěny nové věci od značek jako Šijeme srdcem, Klares, Dupeto, Vaculi, Kukadloo, Unuo a dalších. Velkou výhodou lokálních značek je možnost si cokoli doobjednat, případně i ušít na míru. Nebudou-li mít v Čápovi vaši velikost, paní majitelka vám ji ráda objedná a vy si ji dle domluvy vyzvednete. Nemusíte tak, na rozdíl od nákupu v e-shopu, řešit poštovné.

Druhá část obchodu je vyčleněna bazárku. Oblečení a boty, které tu najdete, nepochází z žádných velkoskladů, vše sem nanosily maminky dětí, které z oblečení již odrostly. Bazárek povětšinou funguje na principu komisního prodeje, takže kdokoli může donést pěkné, zachovalé oblečení či boty po dětech, stanovit si cenu a pak už jen čekat, zda si zboží najde svého kupce. Jen nezapomínejte na vyzvednutí peněz či neprodaných věcí, ideální je stavit se do měsíce, prostory obchůdku jsou malé a paní majitelka je starším nevyzvednutým zbožím už poněkud zavalena 😊. Budete-li chtít přinést oblečení po dětech, stavte se mezi 10. a 13. hodinou, nejvíce prostoru bývá kolem 12. hodiny. Největší zájem je pak o funkční oblečení, věci z merino vlny, kvalitní boty či softshellové výrobky. Často se stává, že jedna maminka věci přinese a ve frontě za ní už stojí jiná, která rovnou věci bere pro své děti. Zkrátka horké zboží :-D.

Máte-li sami tvůrčí ambice a baví vás šití dětských věcí, není problém přinést své produkty do Čápa ukázat, paní majitelka je novým spolupracím stále otevřená.

A o malé neposedné ratolesti se při nákupu v obchůdku také nemusíte bát. Čeká tu na ně stoleček se skládačkami, knihovnička a také oblíbená burza hraček. Děti si mohou vybrat libovolnou hračku a tu si klidně odnést s sebou domů, za ni pak přinesou jinou a udělají radost zase dalšímu dítěti. Hračky a knížky se v obchodě nevykupují, neprodávají, ty se prostě rozdávají a vyměňují. Máte-li ještě miminko v kočárku, oceníte prosklenou výlohu a neustálý přehled o prckovi, můžete jej nechat spinkat před obchodem a v klidu nakupovat.

Sečteno, podtrženo, v Čápovi se vám bude určitě líbit. Mám pocit, že jeho návštěvou se snadno vypěstuje závislost, obchod má své osobité kouzlo. A pokud vás mrzí, že vaše děti již Čápovi odrůstají, nezoufejte, do budoucna je v plánu otevření i obchodu „Velký Čáp“ pro děti od 8 do 14 let.

Tak moc držím palce!

Stránky Malého čápa – https://www.facebook.com/obchodmalycap/

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *