V Brně venku

Park na Slovanském náměstí – na kafíčko, na kaštánky, na hřiště i na trh

Park na Slovaňáku znám samozřejmě už dlouho, z domu to sem nemám ani daleko. Teprve tento týden jsem však poprvé vzala Vášu na místní hřiště a byla jsem příjemně překvapená.

Hřiště není sice veliké, ale na nějakou tu hodinku hraní určitě dostačující. Najdete tu oplocené pískoviště, velkou průlezku vhodnou spíše pro větší děti, několik pružinových houpaček a super trychtýřový kolotoč, ze kterého můj dvouleťák nechtěl vůbec dolů.

Za hlavní výhodu hřiště v tomto příjemném parku však považuji místní kavárnu CAFFE PARK Slovaňák. S kamarádkami maminkami jsme si v kavárně koupily kávu s sebou, já si dala i výborný povidlový dort, Vašík makronku…hned se člověk na tom hřišti cítí příjemněji :-D. Navíc plusem kavárny je i možnost skočit si na toaletu, což je na klasických, domu vzdálenějších, hřištích většinou problém 😊.

Přímo u dětského hřiště roste také několik kaštanů, takže děti mohou vesele sbírat, zahrabávat do písku, skládat kaštanové obrázky…

Cestou zpět jsme se ještě stavili na místním trhu, kde mají moc fajn výběr ovoce, zeleniny, ořechů, bylinek, moštů… a za příjemnější ceny než v centru na Zelňáku. Pod trhem pak stává mé oblíbené Kofi-Kofi, kdyby vám, třeba po probdělé noci s dětmi, ta jedna káva v parku nestačila :-D.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *