Knihy, Recenze

Kouzelné čtení, ať doma nuda není a hlavičky nelení :-D

Kouzelné čtení od Albi asi není třeba představovat. Snad každá maminka dítěte staršího dva roky už od kamarádek, příbuzných či v různých skupinách na sociálních sítích musela slyšet doporučení, že Kouzelné čtení je ideálním dárkem pro děti – dvouleťáky počínaje a staršími školáky konče. A já mohu s čistým svědomím v pozici mluvčí svých dětí prohlásit, že tomu tak skutečně je 😊.

Pokud byste přeci jen o Kouzelném čtení slyšeli poprvé, tak mám pro vás stručné představení. Jde o výukový systém, který dětem prostřednictvím knih v kombinaci s elektronickou Albi tužkou přináší spoustu informací a zábavy. Dotknete-li se tužkou čehokoli v knize, vždy se něco dozvíte. Zvířátko udělá zvuk, vypravěč vám poví pohádku, tužka přečte básničku, můžete si zahrát kvíz různých obtížností nebo třeba poslechnout písničku. Knih z edice kouzelného čtení je nespočet, každý si tak vybere téma, které jej zajímá a také knihu odpovídající jeho věku.

U nás se Albi tužka spolu s knihou O perníkové chaloupce zabydlela před dvěma lety o Vánocích, když měla Kája dva a půl roku. Tehdy jsme začali s knihou pracovat především společně, Kája si nejraději pouštěla zvuky zvířátek, šum lesa, delší dialogy přišly na řadu až později. Dnes, ve čtyřech letech už hraje kvízy a občas si třeba před spaním sama „čte“ a postupně prochází s tužkou celou knihu. Dvouletý Vašík nadšeně poslouchá.

Díky oblibě zvířecích zvuků a obecně zvířecí tématiky, jsme jako druhou knihu pořídili dětem Zvířátka v ZOO, kterou vtipně namluvil Milan Šteindler. Tato kniha baví hlavně menšího Vašíka, který se na ní učí názvy zvířat a nejraději si pobrukuje chytlavou písničku „V zoologické zahradě, tam je velká sranda, je tam totiž k vidění, ta zvířecí banda…“

Teprve nedávno jsem koupila speciálně pro Káju knihu Když roboti brebentí, která pojímá logopedii jako hru a pomáhá dětem zvládnout hlásky D,T,N,L,R a Ř. Pro mě bylo stěžejní právě R a Ř. Sama jsem s těmito písmenky v dětství dlouho bojovala, tak mám radost, že můžeme s Kájou trénovat i takovouto příjemnou a zábavnou formou. V knize najdete básničky, písničky, kvízy, komiksy…, vše zaměřené vždy na určité písmeno, které se postupně trénuje. Když řeknu doma Káje, ať po mě zopakuje nějaké tréninkové slovo, většinou spolupracovat nechce. Když jí to řekne tužka, situace se obrací o 180 stupňů 😊.

A jelikož Káju v poslední době velmi zajímají písmena, je naším nejnovějším přírůstkem v Albi knihovničce interaktivní kniha Moje první písmena. Ta dětem postupně přibližuje všechna písmena české abecedy, učí děti slabikovat a písmenka si snadno zapamatovat pomocí krásných básniček Jana Vodňanského. Součástí knihy jsou také naše oblíbené kvízy a v závěru také příjemná písmenková hra. Stačí si vzít kostku a figurky a můžete vesele hrát.

A Vašíkův poslední přírůstek? Tím je novinka od Albi – kniha Dinosaurus. Jde o naši první mini knížku od Albi a opět musím pochválit, jak je vydařená. Od návštěvy DinoParku je Vašík bláznem do dinosaurů všeho druhu, z knížky měl tak dle očekávání obrovskou radost. Pro jeho věk – dva a půl roku – je kniha svým obsahem naprosto ideální. Milé ilustrace, dinosauří zvuky, říkanky, krásné písničky a opravdu jednoduchý kvíz. „Najdi dinosauří oko, kde je strom, ukaž na dinosauří vejce“…Vašík zvládá s přehledem :). Nejvíc se nasmějeme, když pak běhá po bytě s tužkou u ucha a rytmicky se houpe do zvuků dinosauří písně :-D.

Tak snad jsem Vás trochu inspirovala a budu moc ráda za Vaše tipy na knihy z edice Kouzelné čtení. Co se líbí u Vás doma?

Já mám teď zálusk na Hravou angličtinu a Zpívánky, k vánocům by se mi líbily také Vánoční koledy. A zaujala mě také “mluvící” hra Na farmě či interaktivní mluvící puzzle. No Ježíšek bude mít s čeho vybírat :-D.

Více o knihách z edice Kouzelné čtení i dalších Albi produktech najdete zde. A když knihy objednáte přímo na e-shopu Albi, máte zaručen nejširší výběr a opravdu rychlé doručení :-).

Článek vznikl v rámci milé spolupráce s Albi.cz 🙂

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *